Printaj ovu stranu
petak, 26 Septembar 2014 03:13

ZEDA: Gold projekat za metalce

Upriličeni su poslovni susreti predstavnika inostranih investitora, općine Zenica i eminentnih zeničkih preduzeća koja su u prethodnim godinama realizovala značajne investicije na području naše lokalne zajednice.

 

Ovaj događaj koji se realizuje u sklopu Projekta unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), koji zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (Sida), a čiji je domaćin bila Općina Zenica, održan je u Poslovnoj zoni Zenica I, u zgradi TechnoPark-a.

 

Nakon uvodne riječi Načelnika općine Zenica, gospodina Husejina Smajlovića, predstavnici Agencije ZEDA, Amra Mehmedić i Senad Pašalić održali su prezentaciju pod nazivom „Zenica the steel city“ kojom su predstavili općinu Zenica kao povoljnu sredinu za investiranje i razvoj poslovne djelatnosti u metalnom sektoru, a u cilju privlačenja novih investicija i razvoja privrede u našoj zajednici.

 

U okviru događaja, nakon kratke prezentacije investicionih potencijala općine Zenica, prisutnima su se obratili predstavnici vodećih preduzeća i investitora iz metalskog sektora, kao našeg najznačajnijeg privrednog segmenta.

 

gold1545454

Posljednje od

Povezani članci (by tag)