29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 18 Septembar 2014 22:56

Zeničani prave burek za Ginisa

Asocijacija Mostovi Prijateljstva će boraviti u Republici Turskoj u Istanbulu-Uskudar u periodu od 18-21.09.2014 god. Delegacija koja će se prezentovati javnosti u Istanbulu-Uskudar sa svojim programima će brojati 35 članova.  Mostovi Prijateljstva iz Zenice je nevladina organizacija koja svakim svojim projektom želi jačati prijateljstvo i bratstvo između Republike Turske i BiH. I ova posjeta Istanbulu i općini pobratimu Uskudaru ima za cilj jačanje prijateljskih veza kao i promociju tradicije i kulture BiH u Republici Turskoj.


Realizovaćemo nekoliko programa u Uskudaru. Svakako da centralno mjesto zauzima pravljenje najvećeg bureka(zvrk) na svijetu veličine 5x5 metara za koji da bi se napravio će trebati veliki napor. Ubijeđeni  smo da ćemo uspjeti zahvaljujući i firmi Salčinović iz Zenice čiji će 4 kuharice zajedno sa nama praviti džinovski burek na trgu  uopćini Uskudar(Istanbul).

 

Osim kuharica iz firme Salčinović u našoj delegaciji su i članovi kulturno-umjetničkog društva Plamen-Zenica, 3 muzičara, 2 vokalnih solista, 4 novinara i članovi Mostova Prijateljstva.

Također ćemo realizovati i izložbe fotografija sa temom-predsjednik BiH rahmetli Alija Izetbegović- kao i izložba fotografija sa temom-Ramazan u Zenici- kroz realizaciju ramazanskog projekta pod nazivom Uskudar za Zenicu. 

 

Ovo su samo od nekih programa sa kojima ćemo se predstaviti u Istanbulu-Uskudaru.. Jer mi smo Asocijacija Mostovi Prijateljstva iz Zenice organizacija koja radi na promociji prijateljstva i bratstva između naroda BiH i naroda Republike Turske.

 

 

 Izvršni menadžer Mostova Prijateljstva BiH-Zenica  

  Jasmin Imamović