Printaj ovu stranu
nedjelja, 14 Septembar 2014 02:01

Ko pije najviše kafe

Najveći potrošači, koji piju više od četiri šoljice kafe dnevno su oni koji imaju stresna zanimanja, a to su novinari, zatim slijede policajci i nastavnici u školi. Novinari su zavisnici od kafe, jer piju više šoljica od bilo koje druge grupe profesionalaca, objavio je danas londonski "Gardijan" rezultate istraživanja sprovedenog u Velikoj Britaniji među deset hiljada ispitanika različitih profesija.

 

Prema istraživanju, 85 odsto anketiranih reklo je da pije najmanje 3 šoljice kafe dnevno, a 70 odsto je reklo da bi njihove radne sposobnosti bile umanjene bez redovne dnevne doze kafe.

 

"Izgleda da je ispijanje kafe, potreba ljudi u mnogim profesijama. Najveći potrošači, koji piju više od 4 šoljice dnevno su oni koji imaju stresna zanimanjai", navodi se u istraživanju koje je sprovela medijska kuća "Presat". Autori, međutim, upozoravaju da bi kafopije trebalo da prouče prošlogodišnje istraživanje Univerziteta Južna Karolina, koje je pokazalo da dnevna doza kofeina ne bi trebalo da premaši 200 miligrama, odnosno 2 velike šolje kafe.

 

Prema istraživanju, profesionalci su pokazali visok nivo nepoznavanja štetnog dejstva velike količine popijene kafe, pa je tako 62 odsto ispitanika reklo da ne zna koje zdravstvene rizike nosi pretjerano uživanje u kafi, piše Kurir. Na listi najvećih kafopija, među profesijama u Britaniji prednjače novinari i zaposleni u medijima, policajci, školski nastavnici, zanatlije, medicinsko osoblje, zatim menadžeri u kompanijama, radnici u telefonskoj prodaji, tehničari za IT-podršku, prodavci u maloprodaji i vozači.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)