29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 02 Septembar 2014 12:43

Pedeseto besplatno pohranjivanje matičnih ćelija

Porodica Sulejmanović iz Tuzle 50.  je porodica iz BiH koja je ušla u CryoSave program    besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce

 

CryoSave je jedina banka matičnih ćelija koja ima humanitarni program, koncipiran tako da pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Porodice koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana porodice kojem je dijagnostifikovano neko od preko 70 teških oboljenja koje se mogu liječiti matičnim ćelijama iz pupčane vrpce mogu da apliciraju za program.

50.  porodica iz BiH koja je ušla u program besplatnog pohranjivanja  je porodica Sulejmanović iz Tuzle, koja ima sina od 3,5 godine koji je obolio od leukemije, a trenutno očekuju prinovu.

 

„Odluku o pohranjivanju matičnih ćelija iz pupčane vrpce, te dodatnom informisanju i edukaciji smo naučili na mnogo teži način nego je to moglo biti. Naime propust, ako ga tako možemo nazvati, koji se desio sa našim Amorom i njegovim iznenadnim oboljenjem od leukemije naveo nas je na nova i intenzivnija razmišljanja o proširenju porodice, te novoj šansi pohranjivanja matičnih ćelija. Smatramo i čvrsto kao porodica stojimo iza toga da nova šansa, ujedno sa prinovom koju očekujemo, nije smjela biti propuštena i taj put nas je odveo ravno do   CryoSave-a. Omogućeni besplatni program pohranjivanja ćelija sasvim sigurno će biti velika sigurnost u „novo sutra“ koje nosi život, kako našem Amoru u nastavku njegove borbe, tako i nama kao porodici da nove životne izazove dočekamo spremnije. Naš životni moto je postao, bolje da smo ih imali, ali nismo zakasnili da ih nikada ne upotrijebimo“, riječi su porodice Sulejmanović.

 

Ovim programom, pored društvene odgovornosti, CryoSave šalje jasnu poruku da su terapije i liječenja matičnim ćelijama realnost, da se matične ćelije pohranjene kod CryoSave-a mogu uspješno iskoristiti za terapije i liječenja širom svijeta jer CryoSave primjenjuje najsavrememenije standarde za pohranjivanje matičnih ćelija, a uz to je i najiskusnija, najpouzdanija i tehnološki najnaprednija banka matičnih ćelija u Evropi.

 

CryoSave je vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija, koja posjeduje  5 vlastitih laboratorija, prisutna je na 6 kontinenata u preko 70 zemalja svijeta, dok broj sačuvanih uzoraka, koji prelazi 260 000, CryoSave čini najvećom bankom u Evropi. CryoSave je jedina banka iz Evrope koja se nalazi u top 10 banaka svijeta, od ukupno 485 koliko ih trenutno posluje u svijetu. U BiH CryoSave je prisutan od 2009. , a do sada je preko 4.500 porodica uspješno pohranilo matične ćelije svoje djece , a za sigurniju budućnost cijele porodice.

 

Sulejmanovi656565