19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 27 Juli 2014 02:39

Flydubai leti i za BIH

Nove rute i novi avioni potiču rast aviokompanije flydubai - Aviokompanija dodaje Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku u svoju ponudu, najavljuje detalje leta za Kazahstan i preuzima tri nova aviona - flydubai, aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, uvrštavajući Sarajevo u BiH i Zagreb u Hrvatskoj u rute, nastavlja širenje mreže u Srednjoj i Istočnoj Evropi. 


S dvije nove rute koje će biti otvorene u decembru ove godine, broj destinacija na kojima ovaj avioprevoznik leti u Srednjoj i Istočnoj Evropi i u Zajednici Nezavisnih država (ZND) iznosit će 26. Ukupno, aviokompanija će tad letjeti na 75 destinacija unutar pet i po satnog radijusa letenja od Dubaija.

Kako bi podržao neprekidan rast svoje mreže i povećao frekvenciju na postojećim rutama, flydubai će u julu preuzeti tri nova aviona sljedeće generacije Boeing 737-800s, čime će njegova flota narasti na 39 aviona. Do kraja 2014. godine, avioprevoznik će dobiti još dodatna četiri aviona. 

Komentirajući otvaranje novih ruta, glavni izvršni direktor Ghaith Al Ghaith je rekao: „Ostajemo fokusirani na otvaranje ruta na tržištima do kojih do sad nismo letjeli, te na jačanje zračnih veza između centra zrakoplovstva u Dubaiju i regije. Novi letovi za BiH i Hrvatsku predstavljaju nove mogućnosti za putovanja, trgovinu i turizam za putnike iz obje zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).“ 

flydubai će postati prvi avioprevoznik koji će nuditi direktne letove između Dubaija i Sarajeva, odnosno Zagreba. Nadalje, flydubai je također prva aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju koja će u septembru započeti s letovima prema Almatyju i Shymkentu u Kazahstanu. Osim toga, poslovni razred će biti dostupan na sve četiri rute, pružajući putnicima dodatnu praktičnost i udobnost za vrijeme putovanja.

Viši komercijalni potpredsjednik, Jeyhun Efendi (UAE, EU, ME, CIS) aviokompanije flydubai je rekao: „Kazahstan je zemlja rastuće ekonomije s velikim mogućnostima ulaganja i uzbudljivim turističkim atrakcijama, dok Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju mnogo prirodnih i kulturnih znamenitosti. Zadovoljstvo nam je što možemo osigurati direktnu zračnu povezanost prema ovim destinacijama.“

Aviokompanija ima najpotpuniju mrežu od svih srednje-istočnih prevoznika koji lete za Srednju i Istočnu Evropu i Zajednicu Nezavisnih Država (ZND), te je izgradila mrežu od: devet destinacija u Rusiji, tri destinacije u Ukrajini i dvije destinacije u Kazahstanu, pored letova za  Ashgabat, Baku, Beograd, Bishkek, Bukurešt, Chisinau, Dushanbe, Sarajevo, Skoplje, Tbilisi, Erevan i Zagreb.

Red letenja:

Sarajevo

flydubai će letjeti dva puta sedmično na liniji Dubai – Sarajevo počevši od 8. decembra 2014.

Let FZ761bi trebao poletjeti u 09:45 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai  i sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 13:00 sati prema lokalnom vremenu.

Let FZ762 bi trebao poletjeti u 13:50 sati sa Međunarodnog  aerodroma Sarajevo i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 22:00 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaia za Sarajevo uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će 370 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi  1.400 eura, te uključuje sve takse i do 40kg prijavljene prtljage.

 

Broj leta

Učestalost letova

Zračna luka

Vrijeme polaska

Vrijeme dolaska

Vrijeme trajanja leta

FZ 761

Ponedjeljak I četvrtak

DXB-SJJ

9:45

13:00

6:15

FZ762

Ponedjeljak I četvrtak

SJJ-DXB

13:50

22:00

5:10

Zagreb
flydubai će letjeti tri puta sedmično na liniji Dubai – Zagreb počevši od 16. decembra 2014..

Let FZ0767 bi trebao poletjeti u 09:40 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai i sletjeti u 13:00 sati na Međunarodnu zračnu luku Zagreb prema lokalnom vremenu.

Let FZ0768 bi trebao poletjeti iz Međunarodne luke Zagreb u 13:45 sati prema lokalnom vremenu i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 22:10 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaija za Zagreb uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će 390 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi  1.600 eura, te uključuje sve takse i do 40kg prijavljene prtljage.

 

Broj leta

Učestalost letova

Zračna luka

Vrijeme polaska

Vrijeme dolaska

Vrijeme trajanja leta

FZ767

Utorak, petak i  nedjelja

DXB-ZAG

9:40

13:00

6:20

FZ768

Utorak, petak i  nedjelja

ZAG-DXB

13:45

22:10

5:25


Počevši od 16. jula, karte za letove se mogu kupiti putem flydubai internetske stranice flydubai.com, flydubai kancelarije  u Zagrebu +3851 4829495/496  ili preko putničkih agencija u BiH  . Otvaranje flydubai kancelarije u Sarajevu se ocekuje u septembru 2014. Više informacija i detalje o najmu automobila i putničkom osiguranju, također se mogu naći na internetskoj stranici flydubai.com.

 O kompaniji flydubai:

 

Flydubai, aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, nastoji premostiti sve prepreke na putovanjima i poboljšati veze između različitih kultura svojom mrežom letova koja se stalno širi. Od početka poslovanja 2009. godine, kompanija flydubai je:

  • Stvorila mrežu od 66 destinacija, sa 17 novih linija pokrenutih tokom 2013. godine
  • Otvorila 46 novih linija koje prethodno nisu imale direktnu avio-vezu sa Dubaijem ili nisu bile servisirane od strane nacionalnih prevoznika iz Dubaija
  • Oformila flotu od 36 novih aviona i naručila više od 100 aviona do kraja 2023. godine

Također, agilnost i fleksibilnost kompanije flydubai kao mladog avioprevoznika dodatno su doprinijeli ekonomskom razvoju Dubaija u skladu s vizijom Vlade Dubaija o uspostavljanju trgovačkih i turističkih veza s tržištima s kojima saradnja nije bila dovoljno razvijena.

 

Za više informacija o servisima kompanije flydubai, molimo posjetite flydubai.com.