30 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 22 Juli 2014 17:55

GGM do maja 2015. ?

Nakon jednoipomjesečne pauze zbog korištenja mehanizacije na sanaciji poplavama pogođenih područja, početkom jula nastavljeni su radovi na izgradnji Glavne gradske magistrale. Prije nego što su otvoreni radovi na dionici između kružnih raskrsnica Central i Rudniktrans, završeno je asfaltiranje kružne raskrsnice kod Pravoslavne crkve, zatim dionice preko novoizgrađenog mosta na Pišću, te pješačkih staza od mostova M1 i M2 do rondoa Central.

 

“Na dionici između kružnih raskrsnica Central i Rudniktrans završeno je izmještanje elektro-instalacije preko trase GGM-a, a trenutno se radi na postavljanju vodovodne i kanalizacione instalacije te kišne i oborinske kanalizacije. Kada ti poslovi budu finalizirani uslijedit će postavljanje asfalta na kolovoznu traku do parka, preko koje ćemo potom preusmjeriti saobraćaj a nakon toga nastaviti radove na lijevoj kolovoznoj traci”, kaže Mirsad Heleg, direktor Agencije za realizaciju projekta GGM-a.

 

Tempo radova na ostatku trase GGM-a od Rudniktransa do Blatuše zavisit će od obaveza izvođača, koji će u isto vrijeme biti angažirani na poslovima sanacije uništenih saobraćajnica. I pored toga, prema riječima Helega, očekuje se da se će kompletna Glavna gradska magistrala biti završena do maja iduće godine.

 

Do ove jeseni planirano je da se završe svi radovi na dionici od novog mosta na Pišću do rondoa kod Ekonomske škole, te da se postavi finalni sloj asfalta na čitavoj dionici zeničke saobraćajne žile kucavice između kružnih raskrsnica Bojin Vir i Rudniktrans.

 

Naša riječ