29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Juli 2014 15:51

Poticaji za biznis u FBiH

Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH raspisalo je javni konkurs za odabir korisnika grant sredstava iz federalnog budžeta. 

 

Sredstava će se dodjeljivati za poticanje inovatora-pojedinaca, stipendiranje učenika koji se obrazuju za tradicionalne i stare zanate, poticaje udruženjima i komorama, poticaj obrazovnim institucijama, poticaj projektima koje finansiraju EU i drugi inostrani donatori, tehničko usklađivanje (uvođenje ISO i HACCP standarda i osiguranje CE znaka), poticaj tradicionalnim i starim zanatima, poticanje poduzetništvu žena, te mladih, subvencioniranje kamata za poduzetničke kredite, poticaj novoosnovanim subjektima male privrede. 

 

- Novina od ove godine je da je uveden poticaj poduzetnicima izvoznicima, kao i poticaj za promociju poduzetništva - kazao je za Agenciju Fena viši stručni saradnik za odnose s javnošću u Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta Josip Tomičić. 

 

Ministarstvo će raspodjelu sredstava izvršiti u skladu sa kriterijima koji su posebno utvrđeni za svaki projekat, a prilikom raspodjele davat će se prednost korisnicima sredstava sa područja koja su bila ugrožena prirodnim nepogodama u maju ove godine. 

 

Rok za dostavu prijava je 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa, odnosno do 15. augusta ove godne. 

 

KLIKNI DA VIDIŠ MOGUĆE POTICAJE

 

 

...