Printaj ovu stranu
četvrtak, 03 Juli 2014 03:22

Izbor najmenadžera

Neovisna direkcija – Agencija za izbor i promociju najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice, u četvrtak, 3. jula/srpnja u sarajevskom Hotelu Holiday, organizirat će dodjelu najprestižnije nagrade - Najmenadžer i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope za 2014. godinu. Sve je spremno za 30-ti izbor najmenadžera i najkompanija jugoistočne i srednje Evrope – izjavio je Pane Škrbić, generalni direktor Agencije za izbor i promociju najuspješnijih menadžera i kompanija iz Zenice, te predsjednik Evropskog udruženja menadžera.

 

Naime, u četvrtak, 3, jula/srpnja u Kongresnoj dvorani Hotela Holiday u Sarajevu, pred više stotina uglednih menadžera, predstavnika vlasti, medija i ostalih uzvanika, biće održana jubilarna, trideseta po redu, ceremonija dodjele prestižnog priznanja „Menadžer godine“ najuspješnijim menadžerima iz cijelog regiona, gdje će, u nekoliko kategorija, priznanje dobiti tridesetak menadžera iz malog, srednjeg i velikog biznisa, a dodijeljeno će biti i nekoliko Specijalnih priznanja.

 

Među dobitnicima priznanja, pored najistaknutijih menadžera koji su sjajnim rezultatima u biznisu obilježili 2013. i 2014. godinu, naći će se i tri kandidata za nagradu  „Najgradonačelnik 2014.“, koji su najviše doprinijeli razvoju biznisa na svom području, kao i istaknuti pojedinci iz ostalih djelatnosti važnih za razvoj ekonomije u regiona i Evrope. Imena dobitnika priznanja biće objavljena na svečanoj ceremoniji u Holiday-u, a prema Odluci Žirija menadžera, na čijem čelu je Tomislav Antunović, ugledni privrednik

i vlasnik kompanije „Antunović“. Za prestižnu nagradu „Menadžer 2014.“ nominirano je preko devet stotina menadžera i vlasnika biznisa, a priznanje će primiti njih tridesetak iz različitih grana i oblasti privrede – ističe Pane Škrbić. Pored nagrada pojedincima - najuspješnijim menadžerima i kompanijama, biće dodijeljena i nagrada „Najbankar i Najbanka“, te proglašeni najuspješniji u oblasti zdravstva, osiguranja i sporta – dodao je Pane Škrbić. 


Takođe, istog dana prije podne, u Sarajevu biće održana tradicionalna poslovna konferencija menadžera iz regiona o održivom razvoju, čija je ovogodišnja glavna aktuelna tema „Privredni razvoj i suradnja“. Učešće na ovoj konferenciji do sada je najavilo oko stotinu uglednih menadžera, naučnika i ekonomskih eksperata iz Bosne i Hercegovine i regiona jugoistočne i srednje Evrope, a najveći uspjeh ove konferencije je u tome što menadžeri ovdje dogovaraju i ugovaraju konkretnu poslovnu suradnju i investicije za ubuduće.

 

PR SLUŽBA

Posljednje od