Printaj ovu stranu
utorak, 01 Juli 2014 19:25

Prostorni plan Mokušnice

Vijeće Općine Zenica je, u cilju prostornog uređenja i izgradnje prostora u obuhvatu zone kolektivne gradnje, donijelo odluku o izmjene Regulacionog plana naselja „Mokušnice“. 

Izmjena Regulacionog plana se radi u cilju donošenja provedbene planske dokumentacije za izgradnju objekata stambene, stambeno-poslovne i poslovne namjene s integracijom zatečenog stanja, zatim izgradnju saobraćajne, komunalne i energetske infrastrukture, kao i opremanje društvenom infrastrukturom. 

 

Ovo područje bilo je i ranije predmet interesovanja, tako da je na osnovu ranije izrađenog regulacionog plana izvršena realizacija sadašnjeg naselja, ali ne u potpunosti, što je jedan od motiva za reviziju i izmjenu ovoga plana nakon čega bi ovo naselje dobilo cjelovitu završnu sliku.  Dopunom sadržaja društvene infrastrukture, lociranje novih stambenih i stambeno-poslovnih objekata, rekonstrukcija objekata i saobraćajnica i dr., treba da doprinesu kvalitetnijem rješenju ovoga područja.  Rok za izradu izmjene Regulacionog plana naselja Mokušnice je 12 mjeseci od dana donošenja odluke na sjednici Općinskog vijeća Zenica.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)