29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 08 Juni 2014 05:58

N1 kreće u septembru

Regionalni kablovski informativni kanal N1, kako je to nakon višemjesečne šutnje Jutarnjem listu otkrio direktor programa za Hrvatsku Dubravko Merlić, kreće tek u septembru ove godine. Tačan datum, međutim, Merlić nije htio otkriti, no kraj ljeta definitivno je određen kao početak emitovanja ovog info kanala, partnera poznate mreže CNN afilijenata.

 

Kao što je odranije poznato, program N1 televizije emitovat će se iz tri informativno-produkcijska centra u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. Dubravko Merlić, koji je početkom 2000. bio glavni urednik Informativnog programa HTV-a, nakon čega je otišao u privatnike i otvorio sa suprugom Željkom Ogrestom produkcijsku kuću Castor MultiMedia, osim šefovskih poslova, planira i povratak na male ekrane, piše Jutarnji list.

 

"U međuvremenu sam dvije godine, od 2006. do 2008., za HTV vodio i uređivao politički talk-show Kontraplan. Tako, osim što ću na N1 biti direktor programa, radit ću u prosjeku dva puta tjedno u udarnom terminu od 20 sati emisiju koja će se zvati Pressing. Tu emisiju ćemo raditi nas trojica direktora programa naizmjence - Amir Zukić iz Sarajeva, Jugoslav Ćosić iz Beograda i ja iz Zagreba. Radit ćemo regionalno i upravo zato nastojat ćemo imati teme koje možemo napraviti provokativno kako bi bile zanimljive gledateljima u cijeloj regiji",  otkrio je Dubravko Merlić.

 

Podsjećamo da su sa N1 prethodnih mjeseci, tokom predstavljanja brojnih lica na novom kanalu, najavljivali početak emitovanja programa prije ljeta.