19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Juni 2014 20:45

Adidas oprema Zmajeva

Danas Adidas sa ponosom predstavlja nove domaće i gostujuće dresove za NS/FS BiH koje će nacionalni tim nositi tokom Svjetskog prvenstva u nogometu koje se održava ove godine u Brazilu. Ovo je prvi put da se Bosna i Hercegovina plasirala na veliko nogometno takmičenje kao nezavisna država. Reprezentacija BIH će po prvi put nositi nove Adidas dresove u prijateljskoj utakmici proiv Mexica u Chicagu 3. juna. 


 

Odvažna plava i bijela kombinacija simbolično predstavlja tradicionalne boje Bosne i Hercegovine. Domaći dres je plave boje sa bijelim, dok je gostujući bijeli sa plavim akcentima. Impozantan dizajn oba seta odražava ponos i predanost bosanskohercegovačkog naroda, a istovremeno iskazuje strast i emocije koje igrači na terenu osjećaju prema svojoj državi.

Domaći dres je baziran na adizero tehnologiji koja pruža dodatno provjetravanje igračima, te im pomaže da ostanu suhi svih 90 minuta i može se reći da se ponaša kao "druga koža". Gostujući dres sadrži climacool tehnologiju koja također osigurava ispravno provjetravanje i štitiće igrače od brazilskih vrućina.

 

Adidas od ranije ima veze sa bosanskohercegovačkim nogometom kroz sponzorske ugovore sa značajnim i visokoprofilnim nogometašima poput Edina Džeke (Manchester City), Miralema Pjanića (Roma), Senada Lulića (Lazio), te kapitena Emir Spahića (Bayer Leverkusen).


Napadač Manchester Cityja, Edin Džeko kaže: "Vrlo je važno da na prvom velikom turniru imamo opremu i dresove koji nas inspirišu. Odvažan dizajn zaista obuhvaća vatrenost i predanost našeg naroda. Nadam se da ćemo igrati dobro i učiniti ih ponosnim."


Novi službeni dresovi i oprema NS/FS BiH dostupni su za kupovinu širom svijeta u maloprodaji, kod ovlaštenih distributera i preko web stranice www.adidas.com/worldcup.

Potražite Adidas na socijalnim mrežama: www.facebook.com/adidasfootball i na Twitteru @adidasfootball, #allinornothing.