Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 02 Juni 2014 23:35

INPUT Mali biznis inkubator

Udruženje INPUT je održalo konferenciju za medije povodom završetka prve faze prikupljanja sredstava za projekat  "Mali biznis inkubator". Projekat je podržan od strane Fondacije Mozaik koja je dala matching grant u svrhu kampanje za prikupljanje sredstava. Udruženje INPUT je iskoristilo pomenuti grant i uz pomoć lokalnih zeničkih poduzetnika prikupilo pola sredstava koja su neophodna za implementaciju projekta.
 
Sljedeći korak će napraviti Fondacija Mozaik, pregledajući ispravnost prikupljenih sredstava i nakon što INPUT dobije zeleno svijetlo, uplatiti drugi dio novca koji je potreban za uspješnu implementaciju projekta "Mali biznis inkubator".
 
Udruženje "INPUT" je imalo čast da, pod sufinansiranjem od strane Fondacije Mozaik bude jedno od odabranih  udruženja kojima je odobren projekat. Cilj projekta "Mali biznis inkubator" je edukacija mladih ljudi koji su završili srednju školu ili fakultet, nemaju posao, a žele se edukovati iz različitih oblasti kao što su grafički i web dizajn, šivenje i izrada rukotvorina. Udruženje želi da potakne mlade ljude da se aktiviraju u svojim zajednicama i lakše nađu posao.
 
Predstavnici udruženja "INPUT" su iznijeli sve faze i predstavili  plan projekta "Mali biznis inkubator". Sada se čeka na zeleno svijetlo Fondacije Mozaik.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)