Printaj ovu stranu
utorak, 06 Maj 2014 13:11

Radovi: Drivuša-Klopče od ljeta

Javno preduzeće (JP) Autoceste Federacije BiH (ACFBiH) d.o.o. Mostar uputilo je poziv za dostavljanje finansijskih ponuda za izgradnju autoceste na Koridoru Vc, dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Drivuša - Klopče. 


Nastavljamo dalju izgradnju autoceste, što je prvi korak u realizaciji novog investicionog ciklusa. Pored završetka i puštanja u promet 102 kilometra autoceste u toku ove godine, planiramo izgradnju novih 20 kilometara autoceste. Radi se o dionicama Zenica jug - Zenica - sjever i Počitelj - Međugorje ukupne investicije 250 miliona eura", izjavio je direktor JP ACFBiH Ensad Karić. 


Poziv za dostavljanje ponuda upućen je na adrese sedam kompanija koje su ranije prošle fazu pretkvalifikacije na osnovu informacija sadržanih u dostavljenim aplikacijama, saopćeno je iz ACFBiH. 


Kompanije kojima je upućen poziv su: JV: ŽGP d.d. Sarajevo i Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, te Hering d.d. iz Bosne i Hercegovine, Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, te kuvajtske kompanije Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons for General Trading, General Contracting and Industrial Structures W.L.L. i Copri Construction Enterprises W.L.L. 


Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava osiguranih od strane Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.  Rok za dostavljenje ponuda je 20. juni 2014. godine. Početak izgradnje autoceste Zenica jug – Zenica sjever očekuje se tokom ljeta ove godine, navodi se u saopćenju.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)