18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 24 April 2014 12:49

Sajam zapošljavanja 2014

U organizaciji Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona “ danas je organiziran četvrti “Sajam zapošljavanja 2014.” na kojem je 75 poslodavaca sa područja tog kantona  prijavilo i ponudilo tržištu više od  1.200 slobodnih radnih mjesta. 

 

Prema riječima organizatora, jedan od ciljeva održavanja ovog sajma je unaprjeđenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada. Ovogodišnja manifestacija realizira se kroz dvije osnovne aktivnosti “Sajam zapošljavanja” i tematski okrugli sto „Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu“, na kome učestvuju predstavnici Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, udruženja poslodavaca, općinske i kantonalne vlasti, i druge zainteresovane institucije, savezi, udruženja i nevladine organizacije. 

 

Ovogodišnji sajam zapošljavanja već je posjetio  veliki broj nezaposlenih osoba sa područja svih općina Zeničko-dobojskog kantona.Priliku za radno mjesto danas je u Gradskoj areni u Zenici dobilo oko 1.300 nezaposlenih u okviru Sajma zapošljavanja 2014 Zenica.

 

U ime načelnika općine Zenica obratio se pomoćnik načelnika za ekonomske odnose i poduzetništvo Jugoslav Anđelić, koji je kazao da današnji sajam treba da ima za cilj unapređenje i jačanje saradnje između aktera na tržištu rada. Direktor JU "Služba za zapošljavanje ZDK" Vlatko Orlandić zahvalio se poslodavcima koji su prepoznali kvalitet Sajma i ponudili više od 1.200 radnih mjesta. Današnji sajam pohvalio je i Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Ivica Ćurić, koji je kazao da Sajam postaje prepoznatljivo mjesto za susrete poslodavaca i onih koji traže posao. Zamjenik direktora Federalnog zavoda za zapošljavanje Ivica Nikačević je u svome obraćanju istakao da današnji Sajam predstavlja novi optimizam u vremenu teških ekonomskh i društvenih prilika. Sajam je otvorio premijer Vlade ZDK Munib Husejnagić koji je svim poslodavcima i nezaposlenima poželio sreću.

 

Sajam zapošljavanja se održava (do 15 sati) u foajeu Gradske arene u Zenici.