26 Oktobar 2020
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 April 2014 23:37

Nikšić sa sindikalcima Mittala

Premijera Federacije Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića i federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Erdala Trhulja danas su sindikalni predstavnici zeničkog “ArcelorMittala” upoznali o problemima s kojima se suočavaju zbog toga što, kako su kazali, Uprava ove kompanije ne provodi tzv. Socijalni paket, potpisan kao aneks privatizacijskog ugovora. 

 

Prema njihovim navodima, broj zaposlenih u “ArcelorMittalu” konstantno se smanjuje, a proizvodnja povećava. To dovodi, uz ostalo, do povećanog angažmana radnika, te, posljedično, do većeg broja ozljeda na radu. 

 

Premijer Nikšić je prihvatio prijedlog sindikalista da organizira susret s predstavnicima Uprave “ArcelorMittala”, na kojem bi bilo razgovarano o danas iniciranim pitanjima. Nakon toga bi mogao biti održan i trilateralni razgovor u kojem bi sudjelovali i predstavnici Sindikata “ArcelorMittala”. 

 

Današnjem susretu u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu nazočio je i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.