29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 31 Mart 2014 05:31

Danas istek radova GGM-a?

Poštovani, kada se radi o projektu Glavne gradske magistrale-GGM koji je "težak" 25 miliona USA dolara veoma je bitno istaknuti da su rokovi izgradnje važni kada se potpiše Ugovor između Investitora i Izvođača projekta Želim da vam skrenem pažnju na tablu koja je postavljena prilikom najeve početka izgradnje Glavne gradske magistrale GGM u Zenici. Navedena tabla je postavljena na lijevoj strani početka ulice Zmaja od Bosne ( do podzemnog prolaza za pješake ) Obzirom da je danas 31. mart 2014. pažnju privlači tekst:


DATUM ZAVRŠETKA : MART 2014. GODINE 

 

Postavlja se pitanje :  kakve će posljedice imati veoma izgledno probijanje navedenog roka za investitora općinu Zenica i  za izvođača " Konzorcij GGM Zenica" koji je dobio posao izgradnje Glavne gradske magistrale-GGM. Da li će biti penala ????? Ostaje da se vidi dok ne istekne i zadnja sekunda navedenog datuma završetka za GGM.

Napominjem da je Vlada Federacije BiH kao garant za povrat 25.000.000 $ kreditnih sredstava Kraljevini Saudijska Arabija trebala pokazati potrebni interes za realizaciju GGM-a  i za reviziju utrošenih dolara. 

 

Hasan Kreho