28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 24 Mart 2014 13:51

GGM: obustava saobraćaja

Predmet: Obavijest za javnost - Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su od srijede 26.03.2014. godine planirani  neophodni radovi na polaganju kolektora kišne kanalizacije i geometrijskom definisanju raskrsnica GGM – Safvet bega Bašagića i raskrsnice kod skretanja prema zgradi općine. Realizacija navedenih radova zahtjeva izmjenu režima saobraćaja na navedenim lokacijama kako slijedi:

 

 

- od srijede 26.03.2014.godine od 7:30 sati u potpunosi se zatvara ulaz u Ulicu   Safvet   bega Bašagića iz pravca Sarajevske ulice

- saobraćaj u Ulici Safvet bega Bašagića na potezu od Bulevara do ulaza na parking iza Raiffaisen banke bit će organizovan dvosmjerno, te shodno tome na spomenutom dijelu ulice se strogo zabranjuje svako zaustavljanje i parkiranje cijelom širinom kolovoza, i mjerodavna je privremena vertikalna signalizacija

- počev od srijede 26.03.2014. u Ulici Safvet bega Bašagića neće biti organizovanog uličnog parkiranja

- od petka 28.03.2014. godine od 7:30 sati paralelno se u potpunosti zatvara i skretanje prema zgradi općine, odnosno parking prostoru IK Banke.

- saobraćaj u Ulici sestara Ditrih (iza stare zgrade općine) bit će organizovan dvosmjerno uz naizmjenično propuštanje sa ograničenjem brzine od 10 km/h i koristit će se za vozila koja ulaze, odnosno izlaze iz pravca općine i platoa IK Banke.

- shodno tome strogo se zabranjuje svako zaustavljanje i parkiranje u Ulici sestara Ditrih u punom gabaritu ulice  (kako na kolovoznoj površini tako i na trotoaru).

- od utorka 25.03.2014. godine ponovo se vraća u funkciju vezna saobraćajnica između kružnih raskrsnica „Central“ i „Travnička“

 

 

Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu u srijedu 26.03.2014. godine i ostaje na snazi do daljnjeg.

 

Sve izmjene bit će adekvatno obilježene odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom.

Građanstvo i učesnici u saobraćaju mole se za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca. .

 

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.