Printaj ovu stranu
srijeda, 12 Mart 2014 00:09

Cryo-save kupio Salveo Biotehnology

Cryo-Save, vodeća evropska i svjetska porodična banka matičnih ćelija nedavno je preuzela Salveo Biotehnology, renomiranu banku matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi u Švajcarskoj.  Potpisani ugovor podrazumijeva preuzimanje svih aktivnosti Salveo Biotehnology od strane Cryo-Save-a, a koje su vezane za pohranjivanje matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce.


Salveo Biotehnology, švajcarska banka matičnih ćelija sa sjedištem u Ženevi,  specijalizovana je za krioprezervaciju i regenerativnu medicinu, sa svim dozvolama i akreditacijama u Švajcarskoj, Evropi i svijetu. Prisutni su na tržištima Švajcarske, Austrije, Njemačke Italije, Španije i Portugala.


Čelnici Cryo-Save-a kažu da akvizicija Salvea daje dodatnu vrijednost Cryo-Save-u i još čvršće pozicionira Cryo-Save, posebno u Evropi, gdje je Cryo-Save najveća i vodeća banka matičnih ćelija. Povećanjem udjela na tržištu u saradnji sa Salveom jača se liderska pozicija Cryo Save-a  i daje dodatna sigurnost svim porodicama koje su svoje povjerenje poklonile Cryo-Save-u.


„Preuzimanje švajcarske banke Salveo već je donijelo pozitivne efekte za Cryo-Save Group,  jer je tim Salvea sastavljen od ljudi sa značajnim iskustvom u regenerativnoj medicini, čime se dodatno pojačavaju naši kapaciteti i potencijali, i učvršćuje liderska pozicija Cryo-Save u Evropi.“, izjavila je Sanja Todorović Vujičić, generalni direktor FAMILY-PLUS-a, ekskluzivnog  i ovlaštenog  partnera Cryo-Save-a za Bosnu i Hercegovinu.

 


Cryo-Save je pripremio posebne pogodnosti za sve porodice u Bosni i Hercegovini koje se u martu 2014. godine odluče za Cryo-Save.  Akcija pod nazivom „Prijavi se za budućnost!“, nastoji da motiviše roditelje da u ranoj trudnoći, već u 4. 5. 6.  i 7. mjesecu,  počnu razmišljati o pohrani matičnih ćelija, da budu dobro informisani i spremni za ovako važnu odluku. Svi zainteresovani roditelji mogu pronaći informacije na www.maticnecelije.eu i www.facebook.com/maticnecelije.eu

Posljednje od

Povezani članci (by tag)