Printaj ovu stranu
četvrtak, 16 Januar 2014 05:42

Kinezi partneri za TE Zenica

U Zenici je boravio stručno-tehnički tim kineske kompanije HTG (HK) ENERGY INVEST LIMITED, partner u realizaciji projekta izgradnje Toplane-elektrane. U proteklih nekoliko dana predstavnici kompanije HGT obišli su lokaciju buduće Toplane-elektrane, kao i eventualne podizvođače iz Zenice, Sarajeva i Tuzle, kako bi dobili informacije o mogućnostima lokalnog tržišta za angažman na projektu vrijednom oko 250 miliona eura.

 

Razgovori su vođeni i u sjedištu općine Zenica s načelnikom Husejinom Smajlovićem i saradnicima u cilju što bolje pripreme i stvaranja preduslova za početak građevinskih radova na projektu koji je od iznimne važnosti za zeničku općinu. Razlog dolaska u Zenicu, kažu predstavnici kompanije HTG, nije samo ovaj projekt, nego i uspostava prijateljskih veza s lokalnom zajednicom. Kineska firma s posebnom pažnjom pristupa projektu u Zenici i ovim poslovima ulazi na evropsko tržište na kojem dosad nije bila prisutna.

 

Podsjećamo, s ovom kineskom kompanijom ugovor o izgradnji Toplane-elektrane i nabavci opreme potpisan je u julu 2013. godine.

 

(Zenica.ba)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)