29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 20 Decembar 2013 00:17

Poslije AJB: CNN Balkan je N1

Čuvena svjetska TV mreža CNN definitivno dolazi u BiH, Srbiju i Hrvatsku i to preko ekskluzivnog regionalnog partnera, Televizije N1, koja u proljeće naredne godine počinje s emitovanjem programa na području bivše Јugoslavije, prenosi agencija Tanjug.



Pozivajući se na izvore bliske TV N1, portal navodi da su odabrani ključni ljudi ovog regionalnog informativnog TV kanala, koji su zadovoljili najviše profesionalne standarde nove televizije.

Tako će direktor centra N1 za BiH biti Amir Zukić, aktuelni glavni urednik Agencije Anadolija za Balkan i nekadašnji urednik BHTV1 i Radija Slobodna Evropa. Zukić nije potvrdio, ali ni negirao taj dogovor.

Hrvatski mediji pišu da je najozbiljniji kandidat za direktora za Hrvatsku Dubravko Merlić, a novinar televizije B92 Јugoslav Ćosić je za medije u Srbiji već potvrdio da prelazi na novu regionalnu televiziju.

"Јutarnji list" je pisao da će se TV N1 pridružiti i Zoran Stevanović, koji je kao producent i urednik godinama radio u centrali CNN-a u Atlanti. Generalni direktor N1, od ranije je poznato, biće višegodišnji urednik i reporter CNN Brent Sadler.

Kako je ranije saopšteno, N1 je regionalni partner američke medijske kompanije CNN i emitovaće program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i iz lokalnih centara smještenih po gradovima cijele regije.

Program će moći da prati više od 15 miliona gledalaca. Kanal N1 emitovaće i najbolje programe CNN prevedene na lokalne jezike.