28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 11 Decembar 2013 22:41

Nobel - rješenje za hladne dane

Vrhunsko grijanje – konvektori Atlantic Zima je stigla, a Vi još razmišljate kako kvalitetno ugrijati stambeni ili poslovni prostor?! Pročitajte redove ispod i onda se nakon napornog dana uz šolju tople čokolade smjestite na sofu i uživajte u toplini svog doma.

Sezona grijanja je službeno počela, ali još nije kasno da poduzmete odlučujuće korake i osigurate sebi topli dom. Opremite se novim sistemima grijanja ili postojeći nadopunite opremom, a mi vam donosimo nekoliko prijedloga i podataka o savremenim sistemima grijanja.

Grijanje električnom energijom zbog stalnog rasta cijena naftnih derivata postaje glavni način grijanja. Električno grijanje je na lošem glasu da je skupo, pa se neopravdano izbjegava njegova primjena. Međutim, jedino se električna energija sva pretvara u toplinu bez gubitaka što nije slučaj kod ostalih oblika grijanja. Gubitci kod drugih vrsta instalacija grijanja dosežu čak preko 25%. Električno se grijanje, osim toga, može najbolje automatski regulirati tj. trošiti energiju koliko i kada je topotrebno, a ne regulirati temperaturu prostorije otvaranjem prozora ili u nekom drugom slučaju trpjeti hladnoću.

Znamo da Vam nije lako pri odabiru adekvatnog grijanja koje će Vas zadovoljiti prije svega učinkom, a zatim cijenom, potrošnjom, dizajnom i dugotrajnošću. Dopustite nam da Vam ukratko predstavimo Atlantic konvektore i sisteme za grijanje, kojima se griju milijuni zadovoljnih kupaca već 46 godinau svijetu i 17 god. u BiH.

Atlantic konvektori su uređaji i sistemi za grijanje na principu konvekcije, odnosno prijenosa toplote uz učešće zraka kao materije. Fluid (zrak) dodirom sa izvorom toplote (grijačem) postaje lakši i prirodnim putem diže se ka stropu. Kao energent koriste struju napona 220 V. Isporučuju se u 5 različitih snaga, od 500 - 2000 W. Primjenjuju se za stanove, kuće i poslovne objekte svih namjena, osim hala i tvornica. Na tržištu ne postoji uređaj koji može brže ugrijati zadani prostor, izuzetno ugodnom toplotom. Čak i ako je vani ispod -20°C, učinak je isti, s tim da Vam u prilog ide što kvalitetnija izvedba gradnje i otvora.

Ako tako griju vjerojatno mislite da i “troše”? Da, ali manje od svih poznatih tijela i sistema za grijanje. Ne želimo Vas ubjeđivati, većizložiti logična objašnjenja. Konvektor Atlantic nema motor, niti ventilator, ne akumulira energiju, i ne treba zagrijavati ulje, vodu ili šamot, već direktno zagrijava zrak u prostoriji. Uz pravilno rukovanje i kvalitetnu gradnju u odnosu na druga tijela i sisteme potrošnja je niža 25-40%. Konvektorom se upravlja putem izuzetno osjetljivog termostata, koji registrira promjenu od 0,1 °C. Termostat se nalazi u gornjem desnom kutu konvektora, i povezan je sa termo sondom na dnu uređaja. Centralni dio termostata je microprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec. Atlantic multitarifni termostati smatraju se najboljim na svijetu. Upravo oni najviše doprinose “niskoj” potrošnji.

Ugradnja konvektora Atlantic je izuzetno jednostavna, brza i čista. Za razliku od nekih drugih grijnih tijela ne isušuju zrak, niti moraju doći ispod prozora, čak se preporučuju osobama sa respiratornim poteškoćama. Garantni rok na konvektore je 24 mjeseca od dana kupovine (ugradnje) i 7 godina osigurani rezervni dijelovi. Za 17 godina na tržištu BiH prijavljenasu tri kvara na grijaču konvektora. Dizajn je jako atraktivan i uklapa se u svaki prostor. Težina je u rasponu od 4 do 11kg. Kod Atlantic-a je sigurnost na prvom mjestu. Bezopasni su za djecu i starije osobe, posjeduju zaštitu od smrzavanja i pregrijavanja. Zaštita protiv ELM smetnji, zaštita od udara groma, pada napona, pobuđenih strujanja samo su neke od normi koje ispunjavaju svi Atlantic proizvodi.

Također, mogu se veoma brzo i lako premjestiti na drugu lokaciju. Mogu se postavljati i u kupatilo obzirom da svi imaju zaštitu IP 24. Međutim, u ponudi postoje i namjenski uređaji za kupatilo.

 

Sve ovo lijepo zvuči, pa se sigurno pitate koliko košta? Reći ćemo Vam samo da je idealan omjer cijene i kvalitete, da ćete sigurno biti zadovoljni, te se uvjeriti zašto su kupci i korisnici nazvali konvektore Atlantic – VRHUNSKO GRIJANJE.


detaljno na www.nobel.ba 

 

( SPONZORISAN ČLANAK)