28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 03 Decembar 2013 00:14

Za vikend sajam OPEN-s

Održana je press konferencija 3 OPEN-s Zenica 2013 koju je organizovala Direkcija sajma OPEN-s. Tema press konferencije bilo je održavanje 3 Sajma OPEN-s koji će se održati od 6-8 decembra na Trgu Alije izetbegovića u Zenici. Organizator sajma OPEN-s je Asocijacija organskih proizvođača ZDK a partner sajma je Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica koja svojim idejama,radom i kreativnošću je obogatila sadržaj sajma OPEN-s.  Slogan 3 OPEN-s je "Organska proizvodnja je naša prednost".
 
Predstavnici direkcije sajma su prisutne novinare upoznali sa sadržajem i programom sajma.
Do danas se prijavio veliki broj izlagača-poljoprivrednih proizvođača iz cijele BiH koji će sa svojim proizvodima biti smješteni u velikom šatorskom naselju sa preko 2000 kvadrata zatvorenog prostora na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice.
Svečano otvaranje sajma će biti organizovano u petak (06.12), u 11:00 sati.
Direkcija sajma će organizovati i okrugli sto na temu :Organska proizvodnja je naša prednost", u petak u 09:00 sati.
Takođe će tokom održavanja sajma biti organizovan i bogat kulturno-umjetnički program sa preko 400 učesnika. Biće organizovana smotra folklora, druženje sa sevdalinkom, i drugim kulturnim programima koji na najbolji način promovišu etno-narodno stvaralaštvo naroda BiH. 
Direkcija sajma će se potruditi da posjetiocima prvog dana nešto podijeli a to će biti  krompir sa sirom. 
 
Drugi dan sajma (subota-11:00 sati), ćemo imati jednu posebnost, gdje će se javnosti predstaviti udruženje žena "Sehara"-Zenica koje će na našoj džinovskoj siniji-sofri praviti tradicionalno jelo ČETENIJU koje ćemo podijeliti posjetiocima sajma.
Direkcija sajma je odlučila da 1000 kg poljoprivrednih proizvoda otkupi od poljoprivrednih proizvođača i da to pokloni narodnoj kuhinji u Zenici.
Zbog svega navedenog sajam OPEN-s je drugačiji od drugih, pristupačan za sve, sajam koji ima dušu.  Zbog toga je za kratko vrijeme od kako se održava prirastao srcu građanima Zenice i posjetiocima koji dolaze iz cijele BiH.