Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 25 Novembar 2013 20:21

Danas 18 godina TV Zenica

Televizija Zenica danas obilježava 18. godišnjicu svog rada. Javno preduzeće RTV Zenica osnovano je Odlukom Vijeća Općine 23. maja 1995. godine. U njegov sastav je ušla je Radio Zenica. Iste godine, na današnji dan emitovan je prvi signal TV Zenica. Od te ratne 1995. današnji datum obilježava se kao Dan Televizije Zenica. 


Za proteklih 18 godina Televizija Zenica je stasala u respektibilan medij na ovom području, u profesionalnom i u tehničkom smislu. Od početnih koraka kada se radilo na VHS sistemu danas Televizija Zenica svoj program priprema i realizuje na digitalnom sistemu, putem interneta i kuće Bosna TV se gleda širom svijeta, a zahvaljujući podršci osnivača proteklih godina je, postavljanjem novih predajnika, proširila svoj signal gledaocima na području cijele općine Zenica.

 

Polovinu svog godišnjeg prihoda preduzeće RTV Zenica danas ostvaruje vlastitim trudom i radom, angažmanom 40-ak uposlenika ove medijske kuće. Desetine emisija iz vlastite produkcije, informativni program koji je stekao povjerenje medju gledaocima, pokazatelji su kako je 18. godišnjica zeničke televizije njeno istinsko punoljetstvo, navodi se na web stranici ove medijske kuće.

 

Kolegama iz TV Zenica čestitamo 18.rođendan.  

Posljednje od

Povezani članci (by tag)