Printaj ovu stranu
četvrtak, 14 Novembar 2013 23:37

OPEN-s sajam 06.-08.12.

Počele pripreme za 3. Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva u Zenici.. Direkcija sajma OPEN-s održala je sastanak i donijela odluku o održavanju  trećeg po redu sajma organske i poljoprivredne proizvodnje i etno-narodnog stvaralaštva OPEN-s Zenica 2013.

 
3.Sajam OPEN-s Zenica 2013. će se održati od 6-8 decembra 2013 godine, na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice.
 
Sajam OPEN-s je manifestacija koja je za veoma kratko vrijeme izazvala pažnju javnosti i podršku od velikog broja poljoprivrednika i građana općine Zenica.
 
Tokom održavanja sajma u protekle dvije godine u Zenici, sajam je posjetilo hiljade posjetioca iz cijele BiH i regije. U danima održavanja sajma u protekle dvije godine bio je veliki broj susreta poljoprivrednika, naučnih radnika, veliki broj kulturnih dešavanja, sve na jednom mjestu, na sajmištu OPEN-s.
 
Partnerstvo između Asocijacije organskih proizvođača ZDK i Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica bio je pravi potez koji je u organizacionom i sadržajnom smislu obogatio ponudu sajma. Ta saradnja se nastavlja, i nadamo se da će i ove godine veliki broj posjetioca biti zadovoljno ponuđenim. sadržajima iz oblasti kulture i tradicije.
 
Najveće zasluge za razvoj Sajma OPEN-s ima gosp.Muharem Šeper poznati organski poljoprivredni proizvođač iz Zenice, koji je zajedno sa svojim saradnicima pokrenuo ovaj veliki projekat. Zbog njegovih napora i velike želje mnogih ljudi, građana općine Zenica, njegovi prijatelji i saradnici nastavljaju tradiciju održavanja sajma OPEN-s,  Iako je teško vrijeme za održavanje ovakvih manifestacija i nepovoljna ekonomska situacija u našoj državi direkcija sajma OPEN-s je odlučila da i pored velikog broja prepreka održi 3.sajam OPEN-s Zenica 2013. Nadamo se da će nas i vrijeme poslužiti i da ćemo svi zajedno i poljoprivrednici i posjetioci sajma uživati na velikoj smotri organskih poljoprivrednih proizvoda u Zenici.
 
Dobrodošli!

Posljednje od

Povezani članci (by tag)