28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 18 Oktobar 2013 07:24

Batistić: Brže uvođenje usluga

Američka Kompanija "Kohlberg Kravis Roberts" (KKR) preuzela je "SBB-Telemach Grupu " od fonda "Mid Evropa Partners". Riječ je o njihovoj prvoj direktnoj investiciji u jugoistočnoj Evropi, a ona se nadovezuje na investicije u više od 40 evropskih kompanija u 12 zemalja. Generalni direktor kablovskog operatera „Telemach“ u BiH Željko Batistić kazao je za Fenu da su ponosni što se ovako respektabilna kompanija zainteresirala za regiju. 



- Za nas je to dobar indikator i interesovanje takvog investitora koji je svjetske veličine govori da naša grupa ima nešto što su oni prepoznali kao vrijednost koju mogu dalje razvijati. Ujedno, to je vrlo dobra poruka za cijelu regiju da takav investitor dolazi ovdje i prepoznaje prilike i dugoročnu stabilnost - istakao je Batistić. Telemach, po njegovim riječima, dobija jakog partnera čime se otvaraju mogućnosti za nove investicije, prijenos znanja i iskustava, veću efikasnost i konkurentnost uz istovremeno jednostavnije i brže uvođenje novih, najmodernijih usluga. 

- Za naše korisnike to svakako znači raznovrsniju i bolju uslugu, a što se tiče cijena, ideja je da za slične novce koji su plaćali ranije dobiju više usluga i bolji kvalitet - dodao je Batistić. Ranije je saopćeno da finansijski detalji ove transakcije neće biti objavljeni. U toku su uobičajena odobrenja transakcije i njen završetak se očekuje krajem 2013. Kompanija Telemach je najveći operator digitalne i analogne kabelske televizije, kao i jedan od vodećih pružatelja usluge širokopojasnog interneta u BiH, a od kraja 2011. i operator fiksne telefonije.  U saradnji s kompanijama SBB Srbija, Telemach Slovenija, globalnom OTT platformom Net TV i još oko 15 manjih kompanija, s kojima ima iste većinske vlasnike i predsjednika uprave, čini jedinstven telekomunikacijski sistem na teritoriji nekadašnje države.