16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Oktobar 2013 13:01

GGM:Radovi u četvrtak

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem    obavještavaju učesnike u saobraćaju i javnost da su za četvrtak 17.10.2013. planiran početak radova na izradi cementne stabilizacije i polaganja nosećih slojeva asfalta na potezu kružna raskrsnica Mokušnice – mostovi preko rijeke Kočeve M1 i M2. Zbog specifičnosti predviđenih radova i tehnologije izvođenja neophodno je u potpunosti zatvoriti jednu kolovoznu traku tako da će se saobraćaj odvijati kako slijedi:

 

- u potputnosti se zatvara ulaz u Ulicu Srpska mahala iz Sarajevske ulice

- u potpunosti se zatvara ulaz u Ulicu Potok iz Sarajevske ulice (ostaje mogućnost saobraćaja za stanare pomenute ulice kroz BP Energopetrol) 

- strogo se zabranjuje svako neovlašteno parkiranje i zaustavljanje na pomenutoj dionici

- ulaz u naselje Pišće organizovan je Ulicom Zacarina (skretanje iz Travničke ulice pored Instituta Kemal Kapetanović) – dijelom Ulice Zukići (ispod mostova M1 i M2)

- izlaz iz naselja Pišće omogućen je Ulicom Huseina Kulenovića i Ulicom Mehmedalije Tarabara

- na pomenutom ulaznom pravcu za naselje Pišće strogo se zabranjuje svaka vrsta zaustavljanja i parkiranja za vrijeme trajanja obustave.

 

Vrijeme trajanja obustave je do četvrtka 24.10.2013.godine a o svim eventualnim promjenama učesnici u saobraćaju i građanstvo biće pravovremeno obavješteni.

 

Sve izmjene bit će adekvatno tretirane privremenom gradilišnom saobraćajnom signalizacijom te se građanstvo i učesnici u saobraćaju mole za maksimalno poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije i korištenje alternativnih putnih pravaca. . 

 

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.