Printaj ovu stranu
četvrtak, 26 Septembar 2013 13:43

ZEPS od 1. oktobra

Poslovni sistem RMK Zenica od 1. do 5. oktobra domaćin je 20. generalnog bh. sajma ZEPS 2013. i 10. Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal 2013.  Najveći sajam u BiH ove godine imat će 11.150 metara kvadratnih izložbene površine na kojoj će se predstaviti 386 izlagač iz 26 država. 

 

Radi se o značajnijem domaćem sajmu na kojem su tradicionalno zastupljene djelatnosti građevinarstvo, proizvodnja i prerada metala, prerada drveta, prerada plastičnih masa, guma, izrada namještaja, IT tehnologije, transport, prehrana, a ovogodišnji sajam će posebno biti posvećen energetskoj efikasnosti. 

 

Ove godine se država Bahrein prvi put pojavljuje na sajmu ZEPS, a najavljuje se da će značajan broj kompanija i biznismena iz ove arapske države predstaviti mogućnosti ulaganja i trgovinske saradnje sa bh. privrednicima, naročito kada je riječ o uvozu bh. proizvoda u Bahrein. 

 

Bit će organizirano i više poslovnih susreta privrednika Bahreina i Bosne i Hercegovine, rečeno je danas na pres-konferenciji povodom predstojećeg sajma. Kako je najavljeno, sajam će otvoriti visoki predstavnik za BiH.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)