Printaj ovu stranu
petak, 13 Septembar 2013 20:58

Evakuacija Messerovih pogona

MESSER OGLASIO DAN SIGURNOSTI NA RADU Najveća svjetska kompanija industrijskih plinova Messer, oglasila je danas u svim svojim društvima dan sigurnosti na radu.

„Ovo nije bilo planirano“ je moto kampanje koja treba da doprinese većoj sigurnosti podizanjem svijesti o kriznim situacijama pri radu. 

 

„Pravovremeno prepoznavanje kritičnih situacija, a zbog kojih dolazi do nesreća, mora se u svakodnevnim i uobičajenim radnim situacijama vježbati“ - rekao je vlasnik i predsjedavajući uprave Stefan Messer. Naziv kampanje „Ovo nije bilo planirano“ treba skrenuti pažnju na to da nesreće ne utiču samo na planove poslovanja firme.U 11:00 sati je evakuisano svih 120 Messer poslovnica u Evropi, Aziji i Peruu. Preko 5.000 uposlenika je moralo neplanirano napustiti svoje radno mjesto i bili su upoznati sa uputama o sigurnosti. Uposleni u tri bh. društva Messer BH Gas, Messer Tehnoplin i Messer Mostar Plin, također su na vrijeme izašli pridržavajući se propisanih smjernica.

 

- Svaki uposlenik naše kompanije mora biti obučen da djeluje u skladu sa našim propisima o sigurnosti na radu. Zbog toga su ove nenajavljene kampanje najbolje naše osiguranje, osiguranje ljudi, objekata i proizvodnje – istakao je g. Valentin Ilievski, CEO Messera u BiH.

 

 „Neplanirana pauza, posebno kada se radi o važnim terminima sa klijentima, može poremetiti vaš radni dan“ - rekao je Hans-Gerd Wienands, finansijski direktor Messera. „Sa ovim neobičnim postupkom smo demonstrirali da nesreće ne znače samo obustavljanje rada, već da znatno mogu uticati i na svakodnevne životne aktivnosti jedne porodice.“

 

 „Mi vidimo svijest o odgovornosti kao dinamičan proces koji kontinuirano podliježe poboljšanjima. Kao poticaj je služilo vlastito zdravlje i zdravlje kolega i kolegica – to je naša najveća vrijednost koja se ne može nadomjestiti“ – istakao je Stefan Messer.

 

S poštovanjem

 

 Valentin Ilievski

CEO Messer BH Gas/Messer Tehnoplin

Posljednje od

Povezani članci (by tag)