Printaj ovu stranu
četvrtak, 22 Avgust 2013 01:58

Zenička zaobilaznica i GGM

U Zenici je priređena prezentacija projekta glavne gradske magistrale /GGM/ i „Zeničke zaobilaznice“,odnosno dionice autoputa na koridoru 5 c od Perinog Hana do Donje Gračanice. Prezentaciji, koju su obavili zvaničnici Općinske uprave u Zenici, /Muhamed Husremović i Mirsad Heleg/ na čelu sa načelnikom, Husejinom Smajlovićem, pored federalnog premijera Nermina Nikšića i premijera ZDK, Muniba Husejnagića prisustvovali su resorni državni i federalni ministar, Damir Hadžić, odnosno Enver Bijedić, te direktor Javnog preduzeća „Autoceste Federacije BiH“, Ensad Karić.

 

Dio prezentacije odnosio se i na dosadašnje radove na glavnoj gradskoj magistrali, kao i planove do kraja naredne godine, izjavio je Mirsad Heleg,direktor Izvršne Agencije za realizaciju GGM-a. 

 

-Cilj prezentacije je, da se otklone sve nejasnoće u vezi gradnje dionice autoputa od Perinog Hana do Donje Gračanice, i to na vrijeme, kako ne bi postala usko grlo nakon što se autoputem spoje Sarajevo i Zenica, te nastavi gradnja autoceste prema Doboju, izjavio je federalni premijer Nermin Nikšić.  

 

(tekst i foto Šerif B. rtvze)

Posljednje od

Povezani članci (by tag)