28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Juli 2013 21:30

Opet najave gašenja Cimosa

Situacija u Cimosovim fabrikama u BiH, ali i regionu nije sjajna, ali mi vjerujemo u projekt restrukturiranja, koji bi trebao biti završen do jeseni, kazao je Fadil Novalić, direktor gradačačkog Cimos TMD Ai d.o.o.. Komentirajući napise koji su se pojavili u medijima da čelnici Cimosa iz Slovenije sve rade kako bi ugasili proizvodnju, Novalić ističe da je tu informaciju neko očito plasirao iz straha, te da je jedino sigurno da je fabrika u Zenici u bezizlaznoj situaciji.

 

“Mi imamo problem da ne možemo isporučivati onoliko koliko imamo ugovorenih i dogovorenih poslova. Međutim, imamo problem sa nabavkom materijala za proizvodnju.

 

Znači, nije problem tržišta, problem je finansijske nelikvidnosti naše majke tvornice u Sloveniji, koja je dijelom izazvana i lošim poslovanjem zeničkog Cimosa. Dakle, zbog finansijskih teškoća, ne možemo kupiti materijale te stoga trenutno teško poslujemo, ali se nadamo boljim danima”, istakao je Novalić i dodao da je možda i ovo bio razlog da taj neko ko je plasirao informacije o gašenju Cimosa, pomisli da je to namjerna opstrukcija.

 

On je naglasio kako činjenica da su se u problem Cimosa uključile i vlade Slovenije i BiH ide u prilog tome da će se planiranim restrukturiranjem spasiti i obnoviti proizvodnja u Cimosovim fabrikama u BiH.

 

(SEE BIZ NET-Oslobođenje)