19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 Juli 2013 23:28

Zenička priznanja za 3.000 eura?

Srbijanska ministrica Verica Kalanović u Sarajevu proglašena najboljom ministricom u regionu za 3.000 eura, za priznanje kupljeno u Zenici!? Rekonstrukcija vlade Srbije je započela. Vladu će napustiti nekoliko ministara, a prema nezvaničnim informacijama, najmanje šanse da „prežive“ rekonstrukciju imaju Milutin Mrkonjić (saobraćaj), Žarko Obradović (prosvjeta), Slavica Đukić Dejanović (zdravlje), Alisa Marić(sport) i Verica Kalanović(regionalni razvoj). Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović je u "samoodbrani" od rekonstrukcije vlade, u Zenici čak naručila nagradu za najboljeg ministra u regionu, tvrdi dnevni list Informer.

 

Kalanovićeva je, prošle nedelje u Sarajevu proglašena za najboljeg ministra u regionu u okviru "Izbora naj menadžera Evrope 2013". Ovaj izbor organizuje Direkcija za izbor menadžera godine iz Zenice. Izvor Informera, jedan od partijskih lidera, tvrdi da je i njemu nuđena ova nagrada. “Javna je tajna da se ta nagrada plaća i to oko 3.000 evra po glavi! Meni su je više puta nudili, a kad sam video da ju je Verica Kalanović dobila, sve mi je bilo jasno”, navodi sagovornik ovog lista.

 

Kako se navodi u obrazloženju žirija, Kalanovićeva je nagradu dobila zbog izuzetnih zasluga za podsticanje regionalnog razvoja i saradnje unutar Srbije.

 

"Žiri je imao u vidu velike zasluge dobitnika ovog priznanja kao čovjeka koji širi pozitivnu energiju, radi i gradi bolje poslovne odnose i prijateljstva, stvarajući prostor za ugodnije življenje. Ličnim doprinosom i angažovanjem i vlastitim zalaganjem povezivanja ljudi i biznisa ministarka Kalanović je značajno uticala i na stvaranje povoljnijeg ambijenta za biznis domaćih i ino-kompanija i za investiciona ulaganja. Ona je nosilac pozitivnog i optimističkog progresa, osoba koja stvara uslove za bolji život u Srbiji i regionu, uz to je dobar čovek i humanista", navodi se u obrazloženju odluke o dodeljivanju nagrade. (M.D./Slobodna Bosna)