Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 08 Juli 2013 06:58

Pero: Novi pogon u Maglaju

Otvorena reznica pločastih materijala - U Prodajnom centru „PERO“ Maglaj, preduzeća "PERO" Zenica d.o.o.  svečano je pušten u rad pogon za rezanje i obradu pločastih materijala opremljen vertikalnim raskrajačem i odgovarajućom pratećom mašinom za kantanje izrezanih ploča. Otvaranju pogona je prisustvovao i načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić koji je istakao da je najbolji odgovor na svjetsku ekonomsku krizu proizvodnja i novo zapošljavanje.

 

On je dodao da je gradska uprava spremna podržati svako novo preduzeće pogotovo one koji otvaraju nova radna mjesta ili proizvode za izvoz. Direktor "PERO" Zenica d.o.o. Mladen Perić istakao je da je ovo privatno preduzeće ispunilo obećanje dato prilikom prošlogodišnjeg otvaranja Prodajnog centra Maglaj, da će konstantno raditi na proširenju svojih usluga i ponude, te da će se pobrinuti da poveća broj zaposlenih radnika. Novi pogon će omogućiti direktno zapošljavanje dva nova radnika i stvoriti pretpostavke za indirektno upošljavanje malih obrtnika, stolara koji mogu koristiti usluge ove moderne reznice. Inače kompletna investicija u adaptaciju prostora i mašine iznosi cca. 300.000 KM. 

 

„Finalni produkt ovog pogona je interesantan svim stolarskim radnjama, hobi majstorima, svim krajnjim kupcima koji grade ili renoviraju novi namještaj, dijelove namještaja, kuhinje, plakare ili sl. i kao takav omogućava naslanjanje tih malih ili srednjih obrta na ovaj pogon, oslobađa ih investicije u mašine, te na taj način indirektno utiče na održivi razvoj i stvaranje novih radnih mjesta“ – istakao je g. Perić.

 

Povodom otvaranja novog pogona, svi kupci iverice, u PC PERO Maglaj, će moći do 15.07.2013. godine izvršiti besplatno rezanje ploča na željene dimenzije.  

Sve detaljnije informacije možete dobiti na broj: +387 (0)32 617 777 ili na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

„PERO KUĆU GRADI“

Posljednje od

Povezani članci (by tag)