29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 20 Juni 2013 01:48

Razgovarali Škrbić i Vujanović

Filip Vujanović, predsjednik Crne Gore, u predsjedničkoj rezidenciji u Podgorici je primio direktora Regionalne agencije za izbor najmenadžera iz BiH, odnosno predsjednika Organizacionog odbora te agencije Paneta Škrbića iz Zenice, a pred ovogodišnji najveći regionalni skup menadžera 4. jula u Sarajevu. 

 

Predsjednik Vujanović je Škrbiću čestitao, kako je rekao,  ,,na godinama odlično organizovanoj tradicionalnoj međunarodnoj manifestaciji izbora najmenadžera i najkompanija regiona jugoistočne i srednje Evrope'', jer ona, istakao je predsjednik Vujanović -   ,,zbližava menadžere i ljude regiona u zajedničkom naporu I cilju za brži regionalni privredni i ukupni razvoj i saradnju u regionu''.

 

Vujanović je, da podsjetimo,  prošle godine od Žirija regionalne agencije iz Zenice proglašen za ,,Ličnost godine regiona'', a zbog kontinuiranog angažovanja na realizaciji ideje o bržem regionalnom razvoju i saradnji između država i privreda regiona jugoistoične Evrope, na principima  ravnopravnosti i ekonomskog interesa za sve, kroz  stvaranje zajedničkih konzorcija za više država i zajedničkim nastupom na trećim tržištima, u oblastima  građevinarstva, turizma I drugih oblasti. ‘’Naša konkretna saradnja između država sa prostora bivše Jugoslavije  je u interesu svih država i jedini realan put bržeg razvoja  i jačanja izvozne komponente iz svih država ovog regiona'' – kazao je Vujanović u susretu sa Panetom Škrbićem. 

 

Ovom prilikom je dogovoreno da predsjednik Vujanović u oktobru  ove godine u Budvi bude pokrovitelj Poslovnog foruma  najuspješnijih menadžera iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Kosova i Makedonije  – dobitnika visokih menadžerskih nagrada a u organizaciji Agencije iz Zenice, gdje će se razgovarati o najkonkretnijim  vidovima dalje privredne i uopšte saradnje u regionu. Forum će se održati  u,  po ocjenama BiH regionalnog Žirija,  najboljem hotelu u regionu – hotelu ,,Splendid’’ u Budvi, o čemu je Škrbić već postigao načelnu saglasnost  generalnog direktora tog Hotela Žarka Radulovića. 

 

Filip Vujanović je, takođe,  podržao prijedlog da se naredna Ceremonija dodjele najvećeg regionanog priznanja ,,Najmenadžer i najkompanija regiona 2014.’’ , uz njegovo pokroviteljstvo ove manifestacije, ukoliko odluku o tome donese Organizacioni odbor ove prestižne nagrade,  održi u Crnoj Gori.

 

Pane Škrbić je u ime Regionalnog žirija upoznao  predsjednika Vujanovića sa ovogodišnjim nominacijama najupješenijih menadžera iz Crne Gore, a  Filip Vujanović je prihvatio poziv  da kao prošlogodišnji dobitnik najveće nagrade ,,Ličnost godine regiona’’   prisustvuje i ovogodišnoj Ceremoniji proglašenja ,,najmenadžera i najkompanija regiona’’  4. jula u Sarajevu.  Pane Škrbić se predsjedniku Vujanoviću zahvalio na prijemu i na  podršci koju daje zeničkoj Agenciji  ,,Izbora najuspješnjih ljudi, najmenadžera i najkompanija regiona'' .  

 

Press Agencije