28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 18 Juni 2013 15:39

Obustava: Drveni most

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju građane i učesnike u saobraćaju da je za četvrtak 20.06.2013. godine zbog izvođenja finalnih radova na veznoj saobraćajnici između kružnih raskrsnica Drveni most i Babina rijeka planirana izmjena režima saobraćaja na dijelu Ulice Prve Zeničke brigade i to kako slijedi:

 

- od četvrtka 20.06.2013. godine od 8:00 sati se u potpunosti zatvara  dio ulice Prve Zeničke brigade na potezu od skretanja za naselje Bilimišće do uključenja na magistralni put M17 (skretanje za Sarajevo) s tim da jedan krak raskrsnice  Lukovo polje (krak  do željezničkog mosta) ostaje u funkciji čime se omogućuje ulaz odnosno izlaz vozila iz naselja Lukovo polje preko kružne raskrsnice Babina rijeka. Pristup kasarni 7. Muslimanske brigade i obližnjim stambenim objektima bit će omogućen novoizgrađenom servisnom saobraćajnicom kroz naselje Lukovo polje (kružna raskrsnica Lukovo Polje – JP Grijanje – kasarna). Ulaz odnosno izlaz u naselje Ušće dozvoljava se isključivo vozilima hitne medicinske pomoći, vatrogasnim vozilima i vozilima MUP-a. Navedeni režim saobraćaja ostaje na snazi do subote 22.06.2013. godine nakon čega se vraća na prvobitni režim.

 

- od subote 22.06.2013. godine od 8:00 sati u potpunosti se zatvara Drveni most. Pristup naselju Bilimišće u navedenom periodu bit će omogućen Ulicom Prve Zeničke brigade iz pravca kružne raskrsnice Babina rijeka. Obustava saobraćaja na Drvenom mostu ostaje na snazi do nedjelje 23.06.2013. godine do 20:00 sati. 

 

  

Ovim putem molimo građane i učesnike u saobraćaju za strpljenje i poštivanje postavljene gradilišne signalizacije. Svako nepoštivanje postavljene signalizacije bit će strogo sankcionisano.