Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 20 Maj 2013 01:26

O projektu Tvrle ekolog

 

Forum građana Općine Zenica i EKOPAK, ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom, potpisali su u Zenici protokol o implementaciji projekta “Tvrle ekolog”.

Riječ je o projektu koji ima za cilj podizanje svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije, posebno koristi selektiranja ambalažnog otpada koji će, uz odobrenje Pedagoškog zavoda Zenica, biti proveden u svih 16 zeničkih osnovnih škola. 

 

Zvanični početak projekta planiran je za 30.05.2013. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gdje će premijerno biti izvedena predstava “Reciklaža nije gnjavaža” i promocija magazina “Super Tvrle spašava prirodu”, koji će biti podijeljen učenicima od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola.

 

Generalni cilj projekta je podizanje  svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije. Specifični ciljevi podrazumijevaju edukaciju djece o potrebi, značaju i koristi razvrstavanja (selektiranja) ambalažnog otpada,  te o procesu njegovog recikliranja. Postavljeni ciljevi realiziraće se na poseban prilagodljiv način za ovaj uzrast. Za planirane aktivnosti nosioci projekta su obezbijedili Saglasnost Pedagoškog zavoda ZE- DO kantona. 

 

Partneri pri implementaciji projekta su Bosansko narodno pozorište Zenica koje će realizirati predstavu i firma “B Panel” d.o.o Zenica koja je autor magazina i tvorac lika “Bosanski jež Tvrle”. Također, partner projekta je Općina Zenica. 

 

Podršku ovom projektu dalo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

 

 

Posljednje od

Povezani članci (by tag)