Printaj ovu stranu
ponedjeljak, 29 April 2013 16:07

Protesti rudara 15.maja

Samostalni sindikat radnika Rudnika Federacije BiH donio je na današnjoj sjednici u Zenici odluku da se 15. maja tekuće godine u Sarajevu održe mirni protesti rudara zbog nagomilane problematike u rudnicima. 

 

 

Mirni protest bit će prvo održan pred zgradom Elektroprivrede BiH,a potom i ispred zgrade Federalne vlade. 

 

- Odluka o mirnom protestu proistekla je povodom najnovijih teškoća u Zavisnom društvu Rudnik mrkog uglja Zenica, umanjenjem martovskim plata, slanjem 50 radnika na privremeni prekid rada, te neizvjesnošću oko isplata plata za april,izjavio je Sinan Husić, predsjednik Sindikata rudnika u F BiH. Prema njegovim riječima, rukovodstvo Sindikata nezadovoljno je i neozbiljnim odnosom prema zahtjevima upućenim Elektroprivredi BiH i Vladi F BiH. 

 

- Ostavili smo razumno vrijeme za pregovore o svim otvorenim pitanjima, među kojima su i donošenje jedinstvenog Pravilnika, stanja proizvodnih kapaciteta i pitanja cijene uglja, ali nema spremnosti za razgovore, istakao je Husić. Prema njegovim riječima, rudari su jedinstveni u stavu i da se konačno definišu odnosi unutar koncerna Elektroprivreda BiH-Rudnici u F BiH. /rtvze.ba/

Posljednje od

Povezani članci (by tag)