19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Novembar 2012 07:21

Problemi u KAP ZDK

Agencija za privatizaciju Zeničko dobojskog kantona u trenutnim okolnostima ne može dugoročno zadržati postojećih 14 uposlenika pri čemu se vode aktivnosti da se taj broj prepolovi, potvrdio je za RTV Zenica direktor Agencije, Nurudin Smajlagić. Prema njegovim riječima planirana ovogodišnja sredstva su nedovoljna da pokriju sve predviđene troškove. Smajlagić je potvrdio da su iz budžeta ZDK transferirana planirana sredstva od oko 200.000 maraka, te da je sama Agencija vlastitim aktivnostima osigurala dodatnih oko 80 hiljada maraka. Zaposleni u ovoj Agenciji dobili su prije desetak dana polovinu avgustovske plaće.

ž

Govoreći o aktivnostima u procesu privatizacije,Smajlagić je ukazao da je u toku procedura raskida ugovora o privatizaciji Veterinarske stanice Zenica, te da je još uvijek ima privrednih subjekata pred kojima stoje obaveze po osnovu privatizacije.

 

- Agencija je servis a početne odluke donose Upravni i Nadzorni odbori,pojasnio je Smajlagić.Dodao je da je privatizacija komunalnih preduzeća zaustavljena iz formalnih razloga, radi različitih pogleda oko pitanja javnog dobra, pri čemu ni Općine nemaju interes da se učini prvi korak. /Š.B. rtvze.ba/