19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 02 Novembar 2012 00:33

Foto: Noć sa radnicima na mostu

 Ni pljusak, a ni mrak večeras nisu prekinuli radove na postavljanju novog Željezničkog mosta u ulici Prve zeničke brigade, koji će omogućiti da, nakon desetina godina, na južnom ulazu u grad nesmetano saobraćaju i kamioni i autobusi visine od 4, 50 metra. Svi radovi  na konstrukciji su završeni kasno večeras, a kako je to izgledalo pogledajte u novoj galeriji Jasmina Hadžića. Večeras je naš vrijedni fotoreporter bio sa radnicima sve do ponoći. Pogledajte kako je to izgledalo. 

 

POGLEDAJTE  FOTO GALERIJU 

 

m1

 

Radovi koji su počeli rano jutros, protekli su bez većih problema. Demontiran je most napravljen 1947. i zamijenjen novom konstrukcijom, koja će omogućavati prolaske kamiona koji su, u velikom broju do sada, zapinjali na preniskoj konstrukciji željezničkog mosta. 

 

- Demontirane su šine na željezničkom mostu, skinuti betonski nosači, a u popodnevnim satima izvršeno je navlačenje nove čelične konstrukcije, teške 27 tona. Radnici Željeznica Federacije BiH pristupili su zatim montaži pruge, nakon čega testiranju opterećenja prije uspostavljanja željezničkog saobraćaja. U toku sutrašnjeg dana očekujemo potpunu normalizaciju kompletnog saobraćaja na ovom lokalitetu, - izjavio je za RTV Zenicu Haris Ibrahimagić, stručni saradnik za komunalne poslove u Općini Zenica.

 

Ovaj zahtjevan posao vrijedan oko 400 hiljada maraka, finansira Općina Zenica. Posljednji sličan građevinski zahvat izvršen je '77. godine na lašvanskoj petlji. Veliki broj građana okupio se danas na gradilištu, kako bi prisustvovao nesvakidašnjim zahvatima i obimnom poslu. Tokom radova, željeznice su se pobrinule za putnike šest  međunarodnih i deset  lokalnih linija, koje danas nisu saobraćale.

 

POGLEDAJTE - OVDJE - DANAŠNJI VIDEO I FOTOSE