Printaj ovu stranu
četvrtak, 04 Oktobar 2012 13:55

FIFA-UEFA centar u gradnji

Muhamed Taa, predstavnik UEFA za praćenje realizacije projekta izgradnje Nogometnog centra N/FS BiH zadovoljan je dosadašnjim radovima u Zenici, istakao je za SCsport.ba Nihad Hodžić, projekt menadžer izgradnje Centra i ekspert za infrastrukturu Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH povodom jučerašnje „inspekcije“ u najvećem gradu srednje Bosne. 

 

Hodžić je naglasio i kako će uskoro biti operativna i posljednja tranša novca iz UEFA-e za završetak građevinskih radova na Centru N/FS BiH.

„Građevinski i zanatski radovi u Centru bit će okončani sa novom godinom. Onda preostaje da čelnici Saveza zasuču rukave, te iznađu sredstva za dovršetak radova kako bi Centar bio svečano otvoren, to jeste u funkciji za naše reprezentativne selekcije. Taj dio radova neće finansirati UEFA. Za kompletno opremanje Centra potrebno je između 500.000 maraka i 600.000. Novac bi se mogao osigurati i putem kredita kojeg bi Savez mogao otplatiti u nekoliko godina. Naravno, to je jedan od načina, a logično najbolje bi bilo kada se ne bi morali zadužiti“, rekao je Hodžić.

 

Trening Centar N/FS BiH u Zenici imat će dva terena, po jedan sa prirodnom i vještačkom travnom. Oba će biti dimenzija 120 puta 80 metara. Osim igrališta u Centru će biti i hotel sa 24 dvokrevetne sobe, kao i kuhinja, restoran, šest svlačionica, fitnes sala, vešeraj, sauna, prostorije za doktora, prostorija za doping kontrolu, ekonomat, sala za sastanka…

 

Sa Smajlovićem o Bilinom polju
Muhamed Taa sastao se i sa Husejinom Smajlovićem, načelnikom Općine Zenica. U razgovorima bilo je govora i o eventualnoj dodatnoj rekonstrukciji stadiona „Bilino polje“, kako bi taj sportski objekt još više zadovoljio standarde UEFA. Taa je pohvalio nedavne radove na našem, trenutno, najmodernijem stadionu, te naglasio kako će u UEFA pokušati isposlovati određenu svotu novca za još ljepši ruho Bilinog polja.

 

DINO K. -sc.sport

Posljednje od

Povezani članci (by tag)