28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Septembar 2012 00:31

Programi u Telemach-Zenica

Zenicablog vas je ranije obavjestio o ulasku TELEMACHA u Zenicu, kupovinom najvećeg zeničkog provajdera, TELEKABELA. U prilici smo vam donijeti i nove momente, preuzete od kolega iz partnerske kompanije. također, donosimo vam i jedinstvenu listu kanala, koja je napravljena specijalno za Zenicu i bogatija je od ponude iz Sarajeva i Mostara, uvezivanjem TELEKABELA i TELEMACHA. 

 

Digitalnu ponudu POGLEDAJTE OVDJE, dok spisak analognih kanala možete VIDJETI OVDJE.

 

Oko prelaska i dobijanja opcija novog provajdera, prenosimo sljedeće:

 

Telemach je stigao u Zenicu

Akvizicijom u Zenici Telemach je postao vlasnik vašeg dosadašnjeg pružatelja telekomunikacijskih usluga, kompanije TeleKabel. Pored poboljšanja postojećih usluga, dolaskom kompanije Telemach na tržište Zenice, očekuju vas i usluge nove generacije. Ako želite više od 140 TV kanala digitalnog kvaliteta slike i zvuka s elektronskim programskim vodičem (EPG) do sedam dana unaprijed ili želite internet brzine do 80 Mbps, uslugu telefonije ili sve usluge u jednom paketu uz veliku uštedu, pogledajte ponudu Telemacha na www.telemach.ba ili pozovite Telemach na 1430.

Proširenje analogne programske šeme, unapređenje digitalne platforme i internet usluga

Da biste gledali digitalnu televiziju prema najvišim svjetskim standardima, korisnicima digitalnog paketa Telekabela besplatno ćemo instalirati digitalne prijemnike nove generacije, kojima ćemo zamijeniti vaše postojeće digitalne prijemnike.

Postojeći digitalni paket TeleKabela neće više biti dostupan zbog zamjene tehnologije, ali ćete moći gledati D3 osnovni paket digitalne ponude Telemacha za Zenicu.

U cilju organizovanja efikasnije zamjene, u toku septembra ćete biti kontaktirani putem telefona kako bismo zajednički dogovorili datum i vrijeme zamjene ovih uređaja. Ako iz bilo kojeg razloga ne uspijemo da vas dobijemo telefonom, a stari prijemnik više ne bude u funkciji, molimo vas da nas kontaktirate na broj Kontakt centra 1430.

Proširenja i unapređenja mreže će se raditi po dijelovima grada. Radi usklađenja programske šeme, u toku septembra može doći do promjene ili gubljenja analognog i digitalnog TV signala, pa vas molimo da u tom trenutku preskenirate kanale na vašem televizoru kako biste pronašli analogne kanale nove programske šeme.

Korisnici digitalne televizije će moći pratiti nakon promjene signala samo analogni signal do trenutka zamjene starog digitalnog prijemnika s novim.

Od 01.9.2012. ponuda TeleKabel usluga će biti dostupna samo postojećim korisnicima . Tokom septembra svi zainteresovani korisnici za prelazak na Telemach ponudu mogu slati pismene zahtjeve na adrese Telekabela i Telemacha ili pozivom na kontakt brojeve telefona a zahtjevi će se realizovati odmah po promjeni signala.

Prilikom zamjene digitalnih prijemnika, uz neophodno potpisivanje ugovora sa Telemachom za usluge analogne i digitalne televizije, broj analognih kanala  će biti automatski povećavan sa  48 na 69, a broj digitalnih kanala sa 92 na 101. Prilikom zamjene digitalnih prijemnika imat ćete mogućnost i da izaberete još neke od digitalnih paketa iz bogate digitalne ponude Telemacha. 

Internet korisnici prilikom zamjene uređaja, uz neophodno potpisivanje ugovora sa Telemachom, mogu nastaviti koristiti  izabrane internet pakete po istim uslovima, a imat će mogućnost da odmah odaberu i neki od Telemach internet paketa znatno većih brzina.

Korisnici koji nemaju uslugu digitalne televizije do trenutka eventualnog vlastitog zahtjeva za prelazak na Telemach pakete, ostaju korisnici Telekabel paketa Analogne televizije i Interneta, ali nemaju mogućnost pretplate na bilo koji od naprednijih Telemach paketa do prelaska na Telemach s osnovnim TV i Internet uslugama

Novi korisnici i oni koji žele da pređu na neke od ostalih naprednijih usluga koje Telemach nudi, mogu pogledati Telemach ponudu na www.telemach.ba

Za sva pitanja, na raspolaganju vam je savremeni Kontakt centar na broju 1430, svakog dana od 8h do 22h. Radno vrijeme dežurne službe za podršku korisnicima je 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici.

Cijena analogne kablovske televizije Telemacha je 15 KM mjesecno.Postojeci korisnici analogne kablovske televizije Telekabela, imati ce jedinstvene uslove, pa ce zasad placat dosadasnju cijenu, bez obzira prelaze li na Telemach ili ostaju na Telekabel ugovoru.Korisnicima digitalne TV usluge, prilkom prelaska na Telemach Osnovni D3 uslugu, radi znacajnog povecanja broja kanala cijena se mijenja sa 4 na 5 KM mjesecno.Zbog procesa zamjene tehnologije I poteskoca u prijemu koje ce se zbog toga eventualno dogadjati, na racune digitalne uslugu za septembar odobrit cemo znacajne popuste.