Printaj ovu stranu
srijeda, 15 Avgust 2012 18:25

Telemach u Zenici

Akvizicijom u Zenici, Telemach je ove godine postao vlasnik kompanije TeleKabel, čime je ojačana struktura kompanije Telemach i još jednom potvrđena njena razvojna orijentacija na tržištu Bosne i Hercegovine. Telemach se nalazi u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i britanskog investicijskog fonda Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Evrope. Telemach je 2010. godine ušao na bosanskohercegovačko tržište akvizicijama u Sarajevu, preuzevši tri kablovska operatera - BH Cabel Net, Global Net i Elob. U julu 2011. godine izvršena je i akvizicija u Mostaru s kablovskim operaterom Monet d.o.o.


„Dolaskom kompanije Telemach na tržište Zenice korisnici mogu očekivati znatna poboljšanja, kao što su promjena programske šeme s dosadašnjih 48 na 70 kanala u analognoj ponudi i više od 140 kanala u digitalnoj ponudi. Kanali poput Sport Kluba HD, Fight Channela, Fox Lifea, Comedy Central kanala, HBO-a će biti pravo osvježenje“, istaknuo je Esad Bektaš, direktor TeleKabela.


U ponudi će biti i internet paketi uz besplatno korištenje modema i WiFi routera, s brzinom čak do 80 Mb/s, kao i fiksna telefonija s mnogim povoljnostima za korisnike, poput besplatnih minuta razgovora i naprednih funkcija.


Među prvima u regionu, i prvi u Bosni i Hercegovini, Telemach nudi i dodatnu uslugu za sve ljubitelje televizije. Riječ je o D3GO aplikaciji koja omogućava korisnicima gledanje televizije putem različitih uređaja (računara, laptopa, tableta, smart telefona ili iPod Toucha).


„Zadovoljstvo nam je što smo stigli u Zenicu i što ćemo i u tom gradu ubuduće moći pružiti cijelu lepezu Telemach usluga koje su danas dostupne nasim korisnicima, a koje čine značajan tehnološki odmak u odnosu na dosadašnje usluge TeleKabela. U tu svrhu spremni smo investirati značajna sredstva u nove usluge i proširenje mreže u Zenici. Vjerujemo da će naše nove korisnike obradovati bogata ponuda a prije svega, Super Mix paketi koji obuhvataju na jednom mjestu televiziju, internet i telefoniju i omogućavaju da uz objedinjavanja svih telekom usluga u domaćinstvu, plaćaju samo jednan račun uz ostvarivanje značajnih ušteda ”,”, rekao je direktor Telemacha Željko Batistić.

 

Dodatne informacije:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.telemach.ba

Posljednje od

Povezani članci (by tag)