Printaj ovu stranu
petak, 10 Avgust 2012 16:07

Foto Bilino: Završeni radovi

Danas oko 14:15 sati položeni su posljednji kvadrati busena trave na renoviranom terenu stadiona "Bilino polje" u Zenici. Ovim je završena faza postavljanja trave i sada slijedi održavanje, zalijevanje te "spajanje" travnate površine sa podlogom i drugi, preostali, poslovi oko uređenja kompletnog stadiona (ograda, ozvučenje, stolice, ulazne stepenice i td.), navodi u svom izvještajus a lica mjesta naš Ekrem Imamović. Novi prijatelj projekta Kerim Demiri pripremio je odličnu i zanimljivu fotogalriju današnjih radova na Bilinom. Njegovoj današnjoj galeriji dodajemo fotose koje je sinoć napravio Edo Babić. OBAVEZNO POGLEDATI.
 
 
KLIKNI OVDJE DA VIDIŠ GALERIJU
 

Završeno je postavljenje ukupno 10.000 kvadratnih metara nove travnate površine. Podsjećamo, radovi su počeli 13. juna, a zamjena travnjaka je dio većeg projekta obnove stadiona, koja podrazumijeva drenažu, postavljeno grijanje, zamjenu klupe za rezervne igrače, nove golove i moderni razglasni sistem. Na Kamberovića polje su prenešeni dijelovi sada već bivšeg travnjaka.

 

Stari travnjak zeničkog Bilinog polja trebao je ove godine proslaviti četrdeseti rođendan. U jesen 1972. godine završena je gradnja tada „najljepšeg stadiona u ovom dijelu Evrope“, a Čelik je u prvoj utakmici na ovom terenu savladao ekipu Fiorentine i tako osvojio Srednjeovropski kup po drugi put za redom.
U četrdeset godina na Bilinom polju, na starom travnjaku Čelik je osvajio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine. Na starom je travnjaku 26. aprila 1996. godine reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala prvu zvaničnu utakmicu na tlu nezavisne države. Ugostili smo reprezentaciju Albanije, a utakmica je zavšena bez golova. Naša najjača nogometna selekcija na tom je travnjaku odigrala 26 susreta, i ubilježila 15 pobjeda, šest remija i pet poraza.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)