28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 02 Avgust 2012 10:26

Foto: Bilino polje-stiže trava

Radovi na rekonstrukciji terena stadiona Bilino polje su u završnoj fazi. Izvjesno je da će Zenica u septembru biti domaćin kvalifikacione utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. U Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata zadovoljni su dinamikom kojom se odvija izvođenje radova na rekonstrukciji terena. Direktor, Husein Hinović je naglasio da su izvođači ispoštovali sve predviđene rokove.

 

- Krajnji rok za postavljanje travnjaka bio je 11. avgust, a izvjesno je da će prvi kontingent travnatih busenova iz Austrije stići početkom iduće sedmice. Odmah će biti postavljena na teren, što znači da će ovi radovi biti gotovi i prije predviđenog roka. Uslijediće ostali planirani radovi, - kaže Hinović.

 

Ovom investicijom Zenica će biti jedini grad u državi koji ima stadion sa zaokruženom infrastrukturom, koji će zadovoljavati sve propisane standarde FIFA-e i UEFA-e, a priliku da prvi isprobaju novi travnjak Bilinog polja imat će naši reprezentativci u septembru, u kvalifikacionom duelu sa Latvijom./RTVZE.BA

 

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU EDE BABIĆA