Printaj ovu stranu
utorak, 19 Juni 2012 21:20

Izbor Najmenadžera 5.jula

Sve je spremno za 26. izbor najuspješnijih menadžera jugoistočne i srednje Evrope za 2012. godinu, u izboru Nezavisne regionalne agencije iz Zenice, časopisa Euromanager i Evropskog udruženja menadžera, izjavio je danas Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog odbora ove prestižne nagrade, sapćeno je iz Direkcije regionalnog izbora najmenadžera i najkompanija Zenica.  Prema riječima Škrbića, ceremonija će biti održana 5. jula u Sarajevu.

 

Kako se navodi u saopćenju, interesovanje za ovu nagradu u zemlji i svijetu i pored ekonomske krize i recesije je ogromno, pa je čak oko 1.900 nominovanih menadžera i kompanija iz dvadesetak država Evrope za ovogodišnju nagradu "Najmenadžer i najkompanija", od kojih će, njih dvadesetpet primiti nagradu za različite oblasti i kategorije biznisa – za mali, srednji i veliki biznis.

 

"Značajno je da veliki broj kompanija i menadžera iz 20 zemalja koje particiraju u ovoj nagradi iz Bosne i Hercegovine, i u ovoj godini, i pored teškoća bilježi izvanredne rezultate u radu, koji dosežu, mjereno po dobiti, i više desetina pa i stotine miliona eura dobiti, a prisutan je i razvoj novih tehnologija, nove investicije i razvoj. To ohrabruje i te kompanije i njihove menadžere, ali i sve druge menadžere i kompanije koji žele uspjeh. Nove zvijezde u biznisu nagradu 'Oskar popularnosti – menadžer godine' će u Sarajevu 5. jula, u prisustvu oko 400 uspješnih menadžera iz BiH i regiona, primiti 25 najboljih menadžera iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja. Istog dana biće održana i međunarodna Poslovna konferencija, gdje će na temu 'Ekonomska saradnja i razvoj – kuda i kako u dalje?' govoriti najuspješniji menadžeri, naučni radnici i političari", izjavio je Pane Škrbić, koji je inače i generalni direktor projekta "Izbor menadžera godine".

 

Kako se navodi u saopćenju, na Međunarodnoj poslovnoj konferenciji će dominirati dvije osnovne teme: "Obnovljivi izvori energije i uopšte razvoj energetskog sektora u regionu", te "Početak funksionisanja međunarodnog građevinskog konzorcija FENIKS i izvozna strategija građevinarstva regiona jugoistočne Evrtope".
Uvodničari su najpozatiji menadžeri i stručnjaci iz tih oblasti, i to dr Tihomir Simić, predsjedavajući Međunarodnog foruma o obnovljivim izvorim energije od njegovog osnivanja 2007. godine do sada, a o stvaranju konzorcija FENIKS, kojeg su osnovale najveće građevinske kompanije iz Srbije, BiH i Slovenije, te o građevinarstvu kao izvoznom brendu regiona, govoriće Branislav Grujić (PSP, Srbija) i Iztok Seljak (Hidria, Slovenija), ističe se u saopćenju.

 

Dolazak na ceremoniju su potvrdili, između ostalih, Šarik Tara (ENKA, Turska), Toni Meggle (Meggle, Njemačka), Miroslav Bogićević (Koncern FARMAKOM, Srbija), dr Duško Knežević i Verica Maras (Crna Gora), Iztok Seljak (Slovenija) i drugi.

Posljednje od

Povezani članci (by tag)