29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 07 Maj 2012 23:58

Posao na EXIT-u 2012

Exit festival i ove godine otvara vrata za 1.500 volontera iz cijelog svijeta koji će dobiti priliku da steknu iskustva u sektorima marketinga, protokola, u pres-centru, programskoj produkciji, na izgradnji, šankovima, ulazima, akreditovanju, u osiguranju, Exit vilidžu i drugim brojnim segmentima festivala. Konkurs za prijave otvoren je do 31. maja, a svi koji budu željeli da se uključe i postanu dio ove velike organizacije, mogu se prijaviti putem aplikacije na sajtu www.exitfest.org , saopćeno je iz Exita.

 

Volonteri na Exit festivalu imat će osiguran ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, osiguranu ishranu u toku smjene i besplatne tokene za piće. Po završetku festivala, volonteri dobijaju certifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Volonteri će na Exit festivalu razviti osjećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, razvit će nove vještine, upoznat će timski rad, družiti se sa ljudima iz različitih gradova i zemalja, poboljšati znanje stranih jezika i steći uvid u organizaciju jednog velikog festivala. Poseban dio aktivnosti volontera predstavljat će i ekološke radionice na kojima će biti edukovani u oblasti primjene tehnologija za obnovljive izvore energije i podići nivo ekološke svijesti i znanja u oblasti zaštite životne sredine.

 

Volontiranje će trajati od 9. do 15. jula na festivalu Exit u Novom Sadu, najviše šest sati u toku jedne smjene.

 

Nastup na ovogodišnjem Exit festivalu od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi dosad su potvrdili: Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari& III, BurakaSomSistema, Sneaky Soundsystem, Art Department, MaceoPlex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, MaayanNidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live i The Chain.

 

Prethodne godine volonterski program Exit festivala bio je jedan od najvećih volonterskih projekata u Srbiji u 2011. godini.

 

Na konkurs se prijavilo više od 5.000 mladih ljudi, od kojih je izabrano 1.250 dobrovoljaca iz više od 60 zemalja širom svijeta, prije svega iz Srbije, ali i iz regiona, evropskih zemalja, SAD-a, Australije, Rusije, Singapura, Ekvadora, Svazilenda, Čilea i Izraela.