20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Oktobar 2011 18:25

RK Čelik: u četvrtak protiv Maglaja Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rkcel1U četvrtak, 20. oktobra, u Gradskoj areni Zenica, igra se lokalni rukometni derbi u Premijer ligi BiH:  RK ,,,Čelik'' – RK ,,Maglaj''.

Utakmica ova dva rivala je uvijek izazivala veliku pažnju i interesovanje. RK ,,Maglaj'' ima svojevrsnu rukometnu školu, a ,,Čelik'' je bolji nego ikada u svojoj 60. - godišnoj istoriji. Zato je ova utakmica u centriu pažnje sportske publike u Zenici, a veliki talas navijača najavljen je i iz Maglaja.  Zenicu je, nakon pobjede ,,Čelika'' u Prijedoru, i  ,,zaposjedanja'' prvog mjesta na tabeli Premijer lige BiH ,,zdrmala'' prva ,,rukometna groznica''. Svi u Zenici i mladi i stari pričaju samo o rukometu. Kažu: ,,RK Čelik je sportski ponos Zenice''. Zato se pod parolom ,,Svi na rukomet''  očekuje u četvrtak 20. oktobra u 19.30 sati rekord Gradske arane,  kad je riječ o nekom sportskom događaju ove godine .

 

ZAŠTO ČETVRTAK?

-Radi onih neupućenih navijača da kažem da igranje utakmice u četvrtak nije naš hir – već nužda, pošto je Gradska arena u petak i subotu zauzeta uručivanjem diploma zeničkog Univerziteta svršenim diplomantima – kaže Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika''. – Naravno da bi i nama više odgovarao naš stalni termin igradnja petkom, jer smo ovako morali dobiti odobrenje RK ,,Maglaja'' i Komesara lige, ali nužda zakon mijenja. Hvala RK Maglaju na razuzmjevanju. Zato molimo naše navijače da ne samo uvaže ovu promjenu termina već da ona bude  razlogom za rekordan broj posjetilaca u Gradskoj areni -  kaže Škrbić.

-Igranjem utakmice u četvrtak imamo jedan dan manje za treninge. U ponedjeljak, utorak i srijedu ,,krojićemo'' taktiku za RK ,,Maglaj''. Ne mogu reći da će nam biti lagan plijen, jer su svi timovi  jako motivisani da igraju protiv snažnog ,,Čelika''. To se vidjelo i u subotu, kada se ekipa RK ,,Prijedora'' nije predavala do posljednjeg sudijskog zvižduka. Ali, uz podršku naše publike u Gradskoj areni idemo na pobjedu protiv RK ,,Maglaja'' – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

VEĆ MISLIMO NA ZRINJSKI

Svi igrači RK ,,Čelika'' su zdravi i spremni za ovaj veliki rukometni dvoboj protiv RK ,,Maglaja'', a kipeten tima Emir Šahinović za naš portal kaže:

-Imamo dobru ekipu i nikoga se ne plašimo. Jeste da je problem iz utakmice u utakmicu imati inperativ pobjede, ali mi to možemo. Uostalom, RK Maglajaj smo, istina u prethodnoj, nižem rangu  takmičenja (Federalnoj prvoj ligi), pobijedili i kod ,,kuće''  i u ,,gostima''. I uvijek je to bio ,,rat'' na parketu. Oni su se u odnosu na prošlu sezonu znatno pojačali nekim premijerligaškim igračima, ali i mi smo jači za bekove Lučića i Šarenca i krilo Duvnjaka u odnosu na prošlu sezonu. Na žalost – naše najveće pojačanje Adnan Šabanović, zbog operacije,  do daljnjeg neće biti na golu. Biće to dobra, snažna, muška  utakmica, ali naša pobjeda ne dolazi u pitanje. ,,Smrvili'' smo iskusnu ekipu Bosne Visoko u Kupu sa 19 golova razlike i sa 55 golova u njihovoj mreži, a  ,,samljećemo'' i drugog  premijerligaša iz našeg kantona – RK Maglaj. U ime ekipe ,,Čelika'' obećavam navijačima odličnu utakmicu i pobjedu. Ništa drugo ne dolazi u obzir! Ne samo to - mi već gledamo na sljedeće prvenstveno kolo, gdje u Mostaru igramo derbi prvenstva  protiv RK Zrinjskog. Moramo i to pobjediti u gostima i ostvariti nekada naš san, a sada stvarnost – prvo mjesto u Premijer ligi u ovoj polusezoni   – kaže iskusni kapiten Šahinović.. .

NASTAVLJA SE POBJEDONOSNA SERIJA  ,,ČELIKA'' ZA PRVO MJESTO RK ,,PRIJEDOR'' – RK ,,ČELIK''  29:40 (14:18)

Pobjedonosna serija RK ,,Čelika'' se nastavlja. Nakon tri pobjede kod ,,kuće '' (ekipu RK Gradačca, RK Konjuha i RK Vogošća), ,,Čelik'' je zabilježio i drugu gostujuću pobjedu – nakon ,,Leotara'' u Trebinju, ,,oružje'' je položila i domaća ekipa RK ,,Prijedora'' u Prijedoru (29:40). ,,Čelik'' je ponovo u protivničku mrežu ,,posložio'' 40 golova, što je bilo dovoljno da se ,,Prijedor'' pobijedi sa 11 golva razlike i dovoljnih za prvo mjesto ,,Čelika'' na prvenstvenoj tabeli Premijer lige BiH.  Bila je to prava prvenstvena utakmica, koja je obilovala dobrim akcijama, žestokim napadima i odbranama, u granicama fer-pleja, gdje je ,,Prijedor '' bio solidan partner, posebno u prvom poluvremenu, kada je i četri puta izjedančio (3:3, 7:7,  11:11 i 14:14)). Tek u finišu prvog poluvremena ,,Čelik'' je ,,napravio'' seriju od 4:0, pa je poluvrijeme završilo 18:14 za ,,Čelik'' i u drugom poluvremnu pobijedio isksustvom, znanjem i zalaganjem kompletnog  ,,Čelikovog'' tima.

RK ,,Čelik'' na utakmici u Prijedoru se predstavio kao dobar, stabilan tim, kojeg u posljednje vrijeme karaketrišu česte rotacije prvotimaca, tako da je i u ovoj utakmici igralo čak 14 igrača. Ekipa ,,Čelika''  je igrala timski,  kolektivno, gdje nije bilo važno isticanje pojedinaca, već ukupan rezultat, što je i ukupnom skoru  donijelo rezultatsku prevagu. Golgeter tima ponovo je bio desno krilo Davor Kadić (sa 11 po-godaka), te Bajramović sa 7 i Šahinović sa 5 golova. Raduje da je golman Dragan Starčević imao čak 19 odbrana i da je na golu uspješno zamijenio povrijeđenog Adana Šabanovića, čiji oporavak se nakon operacije tetive željno iščekuje.

-Moj cilj je da imamo dvije identične prve postave. Nije klupa ako igrač presjedi 60 minuta na klupi. Jaka klupa je ako što veći broj igrača participira u igri – kaže strateg ,,Čelika'', trener Miki Filipović. I dodaje: -Ekipa ,,Prijedora'' je ozbiljna i nezgodna ekipa, koja u svojim redovima ima odličnog mladog reprezentativca Srbije Stefana Radulovića i još nekoliko kvalitetnih mladih igrača čije vrijeme tek dolazi...

-Ekipu  RK ,,Prijedora'' vodi iskusni trener Marinko Torbica. To je  prije svega  borbena ekipa, koja zna rukomet i čije vrijeme tek dolazi. Veliki broj igrača je iz ,,Borčeve'' rukometne škole i pitanje je samo dana kada će, sticanjem neophodnog premijerligaškog iskustva nekome, modža već uskoro, ,,pomrsiti račune'' – tvrdi Filipović.

Utakmica igrana u dvorani ,,Mladost'' u Prijedoru. Gledalaca oko 150. Sudije: Džeba i Kolobarić (Mostar). Isključenja: RK Prijedor 8 minuta Bezbradica, Radulović, Mijatović i Vranješ po 2 minuta). RK ,,Čelik'' 10 minuta (Bajramović 2 puta po 2 minuta, te Ekinović, Duvnjak i Lučić po 2 minuta). Sedmerici: ,,Prijedor'' 6 (5 golova), ,,Čelik'' 5 (2 gola).

RK ,,PRIJEDOR'': Babić, Goronja, Bezbradica (4 gola), Grahovac (1), Radulović (5), Marinović (2), Popović, Mijatović (3), Vranješ (6), Jondić, Hercegovac (3), Čutura, Unčanin (5), Kaurin.
RK ,,ČELIK'': Vidimilić (4 odbrane), Gušić (3 gola), Ekinović, Ćosić (3), Kobilica, Begović, Bajramović (7), Bečić, Starčević (19 odbrana), Kadić (11), Šahinović (5), Duvnjak (2), Hodžić, Begagić (4), Šarenac (2), Lučić (3).

- U narednom sedmom kolu, 20. oktobra (četvrtak) ,,Čelik'' (zbog zauzetosti Gradske arene u petak), dočekuje  ekipu RK ,,Maglaja'', gdje idemo na novu pobjedu, pred oko, kako očekujemo  dvije do tri hiljade posjetilaca! Pozivamo Zeničane i Zeničanke da dođu na ovaj novi rukometni spektakl, da podrže pobjednosnu seriju RK ,,Čelika'' koji je ponos cijelog grada. Mi pravimo najbolji rezultat Kluba u 60 godina postojanja,  a ovu pobjedu protiv uvijek neugodnog RK Maglaja poklonićemo našoj vjernoj publici i pobjedom   ,,ovjerimo'' prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Ja sam ponosan na ove momke i vjerujem u njih  - kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

Čitano 3205 puta