24 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 19 Novembar 2011 15:01

Čelik 2: GOŠK 0 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Nogometaši Čelika danas su na veoma teškom terenu Bilinog polja pobjedili GOŠK rezultatom 2:0.

Golove je i 53. i 88.minuti postigao Avdija Vršajević. Pogledajte fotografije po odabiru Jasmina Hadžića. Klik desno na foto ili broj ispod.

Nogometaši Čelika su samo u četiri dana ostvarili dvije važne pobjede. Nakon trijumfa nad Slobodom u srijedu, crveno-crni su danas na Bilinom polju savladali ekipu GOŠK-a iz Gabele sa 1:0. Ovaj put je igrač odluke bio Avdija Vršajević, koji je bio dvostruki strijelac. Tako su igrači Čelika počastili svoje vjerne Robijaše, koji danas proslavljaju 23. rođendan.

Potpuna dominacija Čelika u prvom dijelu. U 9. minuti Hećo je pokušao glavom, ali je odbranio golman gostiju. U 27. minuti Martinović je pronašao Hadžića, ali njegov udarac sa gol linije izbacuje Helvida. U 38. minuti Martinović je pokušao iz slobodnjaka, ali lopta je otišla tik iznad prečke. U 40. minuti dvije prilike za Čelik. Prvo Hadžićev udarac brani Schreng, a potom nakon kornera Damjanović šutira pored gola.

U 53. minuti Čelik je poveo. Hećo je ubacio, a najviši u skoku je bio Vršajević koji dovedi domaće u vodstvo. U 60.minuti prva prilika za goste, ali udarac Dudića je zaustavio Nurković. Do kraja su domaći dva puta zaprijetili preko Hadžić (71, 77), ali nije bilo promjene rezultata. U 79. minuti Hadžić je propustio nemoguće, a konačan rezultat je postavio ponovo Vršajević u 88. minuti.

/Dino Kurbegović-Sport centar

Čelik – GOŠK 2:0


Stadion Bilino polje. Gledalaca: 600. Sudija: Vladimir Bjelica. Strijelci: 1:0 Vršajević (53), 2:0 - Vršajević (88). Žuti kartoni: Vršajević, Purić (Čelik), Žderić, Dudić (GOŠK).
ČELIK: Nurković, Brković, Sadiković, Čović, Jusić, Martinović (od 84. Horić), Purić, Damjanović (od 69. Kapetan), Hadžić (od 87. Dilaver), Hećo, Vršajević.
GOŠK: Schreng, Žderić, Šabanović, Mus, Helvida, Tomić, Zlomislić, Dudić, Karić (od 64. Hrkač), Bošnjak (od 84. Prskalo).

 

 

Čitano 3628 puta Zadnji put promjenjen subota, 19 Novembar 2011 15:15