28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 15 Septembar 2011 00:34

In memoriam: Mustafa Poparić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

mustafa-poparicŽivot donosi lijepe, ali, nažalost, i one manje lijepe stvari. U Trogiru je preminuo skaut - veteran, dugogogišnji izviđački vođa Mustafa Poparić - Popara. Čovjek koji je ostavio duboki i neizbrisivi trag u Savezu izviđača. U ovoj organizaciji obavljao je niz značajnih i odgovornih dužnosti i u predratnom i posljeratnom periodu. Rođen je 1942. godine i skoro cijeli životni i radni vijek proveo je u Zenici.

Dosljedan svojem skautskom temperamentu, posljednjih nekoliko godina živio je daleko od gradske vreve i prašine, u prekrasnom karajoliku Babine rijeke, u prirodi koju bi poželio svaki istinski ljubitelj prirode.
Pod budnim okom ovog skautskog veterana stasale su brojne generacije izviđača, koje su proslavile Zenicu, čak i u međunarodnim okvirima. Njegova posljednja izviđačka akcija bila je prošlog vikenda na Boračkom jezeru, gdje je u ulozi domaćina, ispred BH-izviđača, uspješno ugostio brđane (skautski veterani) iz cijele jugoistočne Evrope. Generacijama izviđača koje je decenijama odgajao ostaće u sjećanju kao čovjek bez predrasuda, vječno mlad, punog života i poleta...

(Ramiz Mujkanović, Izviđači Nemile)

Čitano 4621 puta