29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 07 Oktobar 2011 01:39

Pilav ide u Mađarsku Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zeničanka Aida Pilav (188cm, 24 godine) uspješnu košarkašku karijeru nastavlja u najtrofejnijem mađarskom klubu PECS 2010. Ovaj klub iz istoimenog mađarskog grada 11 puta je osvajao titulu nacionalnog prvaka, a isto toliko puta i Kup svoje države. Redovni su učesnici Eurolige za košarkašice, a najveći dometi u ovom takmičenju su im dva osvojena treća mjesta (2001. i 2004. godine).

Prošle sezone eliminisani su u osmini finala Eurolige. Aida Pilav u novom klubu predstavljena je kao veliko pojačanje, a reprezentativka BiH jedna je od tri internacionalnke u ekipi. Pored nje, u timu koji sa klupe vodi 35-godišnji trener Željko Đokić iz Srbije, tu su još američke košarkašice, centar Lynn Stefanie Murphy i bek Alexandria Quigley.

 

Aida je za svoj novi tim već debitovala u prvom kolu mađarskog prvenstva protiv Vasasa, a u pobjedi na gostovanju rezultatom 65:37 postigla je 9 poena i upisala pet skokova. Tokom dosadašnje karijere Aida je pored matičnog Čelika nastupala za mađarski Szolnok, banjalučki Mladi Krajišnik, grčki Apollon Ptolemaidos i poljski Energa Torun.

www.superinfo.ba

Čitano 3876 puta