20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 02 Novembar 2011 22:55

Apel: pomozimo maloj Esmi Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Poštovani, Udruženje diplomiranih socijalnih pedagoga odlučilo se da u skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, organizuje humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje Esme Hajder, četrnaestomjesečne djevočice iz Zavidovića.

 

Naime, Esmi je neophodna transplantacija jetre da bi mogla da nastavi svoj mali život. Obzirom da je operacija jako skupa i mora da se izvrši u inostranstvu, a njeni roditelji u skladu sa svojom materijalnom situacijom nisu u mogućnosti da obezbijede toliki novac, prinuđeni su da traže pomoć i od drugih ljudi. Tako su se obratili i našem Udruženju, koje je s obzirom na nemogućnost materijalnog pomaganja istih, odlučilo da se Vama obrati za pomoć.

Udruženje će dana 4.11.2011. godine na platou ispred robne kuće Bosanka u periodu od 11-16.00 sati izvršiti prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Esme Hajder, te Vas pozivamo da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima podržite ovu akciju.

Esma je jedna vesela, mila i hrabra djevojčica, koja se već u prvim danima svoga života susrela sa teškim iskušenjima; bolest, bolovi, teški tretmani, hladne bolničke sobe i razdvojenost od najmilijih. Međutim, i pored svega, ona se i dalje bori za svoj život.

Znamo da je danas mnogo onih kojima je pomoć potrebna, da je mnogo bolesne djece čiji roditelji, prijatelji i rodbina svakodnevno sve nas mole za pomoć, ali bez obzira na to, ni Esmin život nije manje važan. Stoga, pozivamo Vas da učinite dobro djelo i uzmete učešće u spašavanju jednog života.

Osim učešćem u uličnoj akciji prikupljanja novaca, ovu humanitarnu akciju možete podržati i uplatama na žiro račun. Udruženje se obavezuje da će sve donatore uredno obavijestiti o Esminom stanju, tijeku liječenja, kao i utrošku sredstava sa dokazima koji budu raspoloživi nama. Ukoliko želite biti naš saradnik u ovoj plemenitoj akciji, svoje uplate možete da izvršite na naš žiro račun: 1340100000302760 - Investiciono-komercijalna banka dd Zenica (IK banka);sa naznakom za liječenje Esme Hajder. Napominjemo da su roditelji Esme uz pomoć dobrih ljudi uspjeli da sakupe 30 000 eura od 110 000 koliko je potrebno prema predračunu zagrebačke klinike za ovaj operativni zahvat.

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na br. telefona Udruženja             00387 63 666 031       ili na mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

http://esmahajder.info/

Pokažimo i ovoga puta humanost, jer...

"Najbolji čovjek je onaj koji najviše koristi drugim ljudima!"

Čitano 4099 puta